סיורים מודרכים לקבוצות בתל אביב יפו , ירושלים, זכרון יעקב עכו חיפה

"סיור מודרך ליום האישה בתל אביב בעקבות נשים ראשונות ומייסדות מהנריאטה סאלד לאולגה חנקין".

"נשים ואהבים" בתל אביב לסיור יום האישה. נתחיל בכיכר צינה שם נכיר את דמותה של צינה דיזינגוף אישתו של מאיר דיזינגוף, כמו כן נכיר את מתכננת "כיכר צינה'" היא ג'ניה אוורבוך ופעילותה הרבה בתחום האדריכלות והנתינה שלה. נשזוף עינינו במעלה רחוב דיזינגוף 99 וקצת על ענת עצמון וגלי עטרי ומדבר עם נשים בקולנוע הישראלי. נכיר את "האמא של המחול הישראלי" ובהחלט האמא של ריקודי העם- האמנית גרטרוד קראוס – האישה שחינכה ולימדה דורות של תלמידים-פאני ליוביץ' – שתי נשים עם ילדים מפורסמים שגרו האחת מול השניה- דבורה איינשטיין אימו של אריק איינשטיין וחנה רובינא אמא של אילנה רובינא והשוני הגדול.. יפה ירקוני -"זמרת המלחמות" עוד מימי ההגנה – נשות בית ספר "פועלות מזרחי" המשפיעות עד ימינו אנו בכל תחומי החיים, מספר על נשות כסית שישבו "בקפה כסית בתחומי התרבות השונים, סופרות, משוררות, שחקניות, כתבות במדינה של פעם ופוליטיקאיות.

" הגיניקולוגית הראשונה של תל אביב שלא זכתה לילדים"…דוקטור בת שבע יוניס.

"בת שבע יוניס" כנערה בת 17 הגיעה להיבחן אצל דיקאן בית הספר לרפואה בז'נבה בשוויץ ולא רצה לקבלה ולאחר תחינותיה, התקבלה – רופאה נוירולוגית ראשונה בארץ ישראל ולאחר ימים גינקולוגית ומתמחה בתחום התינוקותבת שבע יוניס נולדה למשפחה עשירה בטרוטינה(בסרביה הרוסית), למדה עברית אצל הסופר דווידוביץ' באודסה. אבא שלמה יוניס התנגד ללימודי הרפואה ואמא חיה הייתה בעד וניתן להבין שעשה היסטוריה וסיימה את לימודי הרפואה בשוויץ. באפריל 1909 עולה בת שבע יוניס לגדרה, אחותה אסתר ייבין גרה בגדרה וכאן הייתה לרופאה ראשונה והקימה בית מרקחת.. בשנת 1911 עברה לתל אביב ועבדה ביפו בבית החולים "שער ציון" בשכונת "יפה נוף" שהייתה חלק משכונות "מאנשייה" (כיום בין בית גידי ומסעדת מנטה ריי). "בבית חולים שער ציון" הצטרפה לרופאה המובילה והראשונה של יפו דוקטור סוניה אלכסנדרה בלקינד ודוקטור בת שבע יוניס תהיה לרופאה הראשונה של תל אביב(הרופא הראשון הוא דוקטור חיים חיסין ועסקינן פה בנשים) בינואר 1912 הייתה מחלוצות הקמת "אגודה מדיצינית עברית" שהפכה לימים להסתדרות רפואית בישראל. "לדוקטור בת שבע יוניס" היה מאוד חשוב סניטריה וניקיון ולימדה את אנשי תל אביב את חשיבות ניקיונות הבית והסביבה.ערב מלחמת העולם הראשונה הייתה כבר מנהלת מחלקת נשים "בבית חולים שער ציון". במהלך 1913 מקימה בכרם התימנים "מעון יום" לילדים למען האימהות שרצו לצאת לעבודה.

במלחמת העולם הראשונה טיפלה ד"ר יוניס ביהודים בכפר סבא לאחר גירוש התורכים את יהודי תל אביב ואף את מושבות יהודה הדרומיות. ד"ר בת שבע יוניס הקימה את "טיפת חלב" בתל אביב, לא זכתה להביא ילדים לעולם למרות שיחד עם ד"ר סוניה אלכסנדר בלקינד הביאו לעולם יותר מאלפי ולדות יהודיים מוסלמים ונוצרים.
ד"ר בת שבע יוניס הייתה אשתו של שמחה בן ציון מורה ומנהל בית ספר ביפו, מחדש השפה העברית ואביו של נחום גוטמן המאייר, הצייר והסופר.

  • "סיורים בעקבות נשים מובילות" ביפו/ תל אביב/ ירושלים/שרונים וכרמלים/ חיפה ועוד)
  • אפי נחמיאס מורה דרך בכל רחבי הארץ בעיר ובטבע…
  • התמחות בסיורים עירוניים בשכונות, סיורים מזמרים, ספרותיים, סיורים קולינריים בכל רחבי הארץ, בנייה של מסלולים לפי נושא והתאמה.
  • www.efitours.co.il

אשמח לעיונכם בשני אתריי ובהם אפשרויות לתיור וסיור בכל רחבי הארץ עם מומחה תיירות והדרכות www.efitours.co.il www.siyureboutiqe.com

השאר תגובה

קצת עליי

אפי נחמיאס מורה דרך  ומדריך טיולים משנת 1988החל ממחלקת הנוער של הקק"ל של אותם ימים עם הרבה ציונות עצים מאגרים והדרכות, החברה להגנת הטבע, לימודי ארץ ישראל  ביולוגית כמגמה תיכונית, עשרות ומאות  השתלמויות וקורס מורה דרך של משרד התיירות בוינגייט.

טיולים אחרונים

עקבו אחרינו

סרטון

דילוג לתוכן