סיורים מודרכים לקבוצות בתל אביב יפו , ירושלים, זכרון יעקב עכו חיפה

"מורה דרך ומדריך טיולים בתל אביב יפו, ירושלים, חיפה, עכו, זכרון יעקב אשקלון שדרות נתיבות ואשדוד".

סיור אריק איינשטיין

מורה דרך ומדריך טיולים מדן ועד אילתסיורים עירוניים מודרכים לצד סיורי טבע, טיולי נושא, טיולי מורשת קרב ברמת הגולן, מדריך טיולים בירושלים או לאורך הקו הירוק, סיורי נשים ואהבות.

כשהגיע פרנץ יוסף קיסר אוסטרו הונגריה לירושלים בשנת 1869(בדרך לחנוכת תעלת סואץ) שואל הקיסר את התורג'מן שלו(המדריך שלו) למה לבית הכנסת הזה(תפארת ישראל) "אין לו כיפה" בראש המבנה?(הגג לא הושלם), ואז המדריך שלף תשובה מהירה…"בית הכנסת הוריד את הכובע לכבודך" ואז חייך הקיסר ותרם להשלמת בית הכנסת ובעיקר חלקו העליון הכיפתי(דרך אגב כעת גם לקראת סוף שיפוצו בימינו) וראו איך באמירה של מורה הדרך המקומי איך הקיסר מתחבר למקום ואף תורם.

כך היה גם עם וילהלם השני כשביקר בארץ בשנת 1898 בהגעתו עם פמלייה ענקית(נפגש קצרות גם עם הרצל) התרגש מאוד והיה חלק מבוני "כנסיית הגואל" בעיר העתיקה וכמובן "אוגוסטה ויקטוריה" בגבול הר הזיתים(כנראה תרם גם את הפעמון בכנסיית עמנואל ביפו)..במקרה זה היה צוות מורי דרך ולא רק אחד שקירב רוחנית וילהלם השני לירושלים ותורם לא מעט, גם בזכות ההדרכה המרגשת…

רולה פלויד..איש המושבה האמריקאית שעלה עם קהילתו כבר בשנת 1866 להכין את הכרכרה כבר באמריקה וכאן היה מורה דרך וי איי פי למי שיכול היה לשלם והוא היחידי שנותר מכל קהילת "המושבה האמריקאית" ביפו(מוסר השכל) והמשיך בעבודתו כמורה דרך וצליינים רבים הגיעו לירושלים, מאבטחים רבים התפרנסו מאיטליה אולה פלויד וורן הגענו למקומות הלינה ומסעדות(זה מה שקורה גם היום כשיש הדרכה)

אשמח גם לכניסתכם ליתר אתריי www.siyureboutiqe.com www.efitours.co.il

מורי דרך היו מקדמת דנא בהיסטוריה' חווינו קטיושות בצפון בסוף שנות ה-80 לתחילת ה 90…הייתה מלחמת הסקאדים וקטפתי תפוזים(עם טרנזיסטור שקניתי לשמיעת החדשות) שנת 2000 הייתה מהממת עד חודש אוקטובר אז פרצה אינתיפאדה של ערביי ישראל ואוטובוס שלי כנראה קיבל את האבן הראשונה בסוכות בעראבה…כשהגעתי עם קבוצה ראשונה אחרי 10 חודשים לעבדאאלה חרש הנחושת, שוחח עם הקבוצה והודה למדריך מספר פעמים(פשוט לא היו קבוצות וקבוצות לא פקדו את הכפרים) ואף בכה באמצע השיחה מתוך התרגשות ותהא מנוחתו עדן למעלה בשמים(והצלחה למשפחתו שמנסה להמשיך), תשאלו תייר….תשאלו המון ישראלים שחוו הדרכה פרטית באתר לאומי, בעיר, בטבע או סיור משפחתי…ובתקופה האחרונה ישראלים רבים טיילו עם מורי דרך , לא יחליפו את הריגוש וההתרגשות עם מורה דרך מדן ועד אילת..i

"סיור מודרך באפולוניה לקבוצות".

סיורים עם "מורה דרך ברמת הגולן" בין נחל סער לבקעת א חמה, סיור בעקבות מלחמת יום הכיפורים וסיורים בעקבות אלי כהן לצד סיורי נחלים ומעיינות, "סיור גבולות ומאגרי מים בגולן".

סיורים עם מורה דרך בין מטולה וראש פינה ומצפת עד הר מירון דרך חורפייש ופקיעין עד ראש הנקרה.

סיורים גליליים עם מורה דרך בנחל עמוד נחל כזיב ונחל דרך בצת, סיור במבצר יחיעם ונחל יחיעם.

סיורים בגליל התחתון בנצרת עם מורה דרך- העיר הערבית ישראלית הגדולה במתחם כנסיית הבשורה הקתולית עד כנסיית הבשורה האורתודוקסית, סיור עם מורה דרך בשווקים של נצרת וכפר כנא, סיור ותצפית בהר הקפיצה , סיור עם מורי הדרך בישראל בציפורי באתר הלאומי ובנחל ציפורי. סיור עם מורה דרך בעכו בחאן אל עומדאן, חאן אל פרנג', סיור האולמות האבירים של עכו עם מורה דרך במנהרות הטמפלרים, סיור עם מורה דרך על חומות עכו, סיור וביקור בבית הכנסת הרמח"ל בעכו.

מורה דרך בחיפה-סיור עם מדריך טיולים בחיפה תחתית וחיפה עילית, סיור בשכונת "בת גלים", סיור וטיול במערת אליהו הנביא ועליה לכרמל הצרפתי עד לכנסיית סטלה מאריס, סיור באתרי הבהאיים של חיפה מרחוב יפה נוף וטיילת לואי, סיור במקדש הבהאי של חיפה, סיור במושבה הגרמנית של חיפה וסיור טעימותואוכל בוואדי ניסנאס, סיור בוואדי סאליב בחיפה ושוק הפשפשים עד מסגד אסתאכלל וכיכר פייסל, סיור גרפיטי אמנותי בנמל חיפה ושער פאלמר, סיור בהדר חיפה בעקבות הבהאוס ובנייני הדר מקומיים ובשוק תלפיות.

מורה דרך בזכרון יעקב: מדריך טיולים סיורים במושבת הברון במדרחוב המייסדים, סיור בחצרות של זכרון יעקב, סיור מייסדים בעקבות משפחות אהרונסון, בונשטיין, ברונשטיין, וילקומיץ, שוורץ, ברקוביץ', וילדר, גרף, הרשקוביץ, הלל יפה ומשפחתו, דוד רמז ומשפחתו ועוד-סיור באחוזת לנגה היא חצר כרמל, סיור בין שדרות הברושים ובית הפקידות המרהיב של זכרון יעקב, סיור מול בית הכנסת "אוהל יעקב", "הקשטוניו" בחצר וילדר וסיפור כליאתה של שרה אהרונסון, אקטואליה לצד היסטוריה בזכרון יעקב.

מורה דרך בבנימינה: מדריך טיולים מיסודות המושבה הוותיקה משנת 1922 ובתי מייסדים, מגדל המים, הסליק, בית הכנסת ויד לבנים דרך שדרות הדקלים עד בית אהוד מנור בשכונת הפועלים ברחוב השניים מול מסילת הרכבת, גן שבעת המינים והליכה לבית הקברות של בנימינה בו אהוד מנור קבור ואחיו הצעיר יהודה.

מורה דרך בנתניה :

אמנות רחוב וגרפיטי ברחוב הרצל בנתניה.

מורה דרך ומדריך טיולים המתמחה בנתניה לאורך רחוב הרצל מאום חאלד והשמה הישנה דרך השוק הטריפוליטאי תוניסאי דרך יצירות הגרפיטי הרבות ועד האיילות של נתניה וסיפורי מעפילים בקולנוע אסתר.

סיור גרפיטי לקבוצות בנתניה בשרון.

מורה דרך בגלבוע ועמק המעיינות:

מורה דרך לאורך מעיינות הגלבוע בעין יזרעאל, עין חרוד, עין מודע ועין שוקק, סיור עומק בגלבוע בכתף שאול והר יצפור, אתר הטורבינות ותצפיות נוף צפוניות

מורה דרך ומדריך טיולים בתל אביב: מדריך טיולים ומורה דרך באתרי תל אביב, סיור בשווקים של תל אביב, בשכונות תל אביב, טיילות ופארקים בתל אביב, מסעדות בתל אביב ובתי קפה . מדריך טיולים בנווה צדק ונווה שלום שבזי, מורה דרך באחוזת בית רחוב רוטשילד ולילינבלום, סיור ביהודה הלוי ורחוב הרצל, אחד העם והשחר. מדריך טיולים בפלורנטין ומורה דרך השכונה, סיור בתחנה המרכזית ונווה שאנן, סיורי טעימות בשוק לוינסקי שוק הכרמל, סיור טיול ברחוב אלנבי תל אביב.

סיורים מזמרים בעקבות אריק איינשטיין

מדריך טיולים בעקבות אריק איינשטיין ואמני הבימה, סיור בנמל תל אביב ולאורך הירקון וסיור טיילת חוף בתל אביב עד "אנדרטת השחף" בגן העצמאות.

מורה דרך ומדריך טיולים ביפו העתיקה:

שער הכניסה של המכובדים במסגד המחמודייה ביפו

מדריך טיולים ומורה דרך ביפו, סיור טיול בסמטאות יפו, סיור אמנותי עם מדריך טיולים ביפו, טיול עם מדריך טיולים בשוק הפשפשים ביפו ובשוק היווני.

השעון ביפו ובית הסראיה(בית המושל או הארמון)
מאפיית אבולעפיה ברחוב יפת יפו

מדריך טיולים בעג'מי וג'בלייה, נמל יפו "ואירופה בישראל"- הכוללת את בנייני המעצמות ביפו.

מורה דרך בירושלים ומדריך טיולים בהרי ירושלים: סיור בעין כרם עם מדריך טיולים ירושלמי, מורה דרך בנחלאותשכונות אוהל משה ומזכרת משה, זכרון יוסף וזכרון יעקב, בתי ברוידי ובתי ראנד ומונקטש.

מדריך טיולים בעיר העתיקה של ירושלים ברובע הנוצרי והמוסלמי, סיור ברובע היהודי מהר ציון לכותל המערבי ושיר האשפות, סיור ברובע הארמני הקטן. מדריך טיולים בארמון הנציב, סיור במושבה הגרמנית והיוונית, טיול בקטמון הישנה וסיום בטלבייה.

מורה דרך בראשון לציון ונס ציונה: סיור ברחוב זד"ל בעיריית ראשון לציון, סיפור הגן טיול של ראשון לציון-"גן המושבה", בית האורסטרה שהפך לבית העם של ראשון לציון, מוזיאון "מצאנו מים" , הקיוסק הראשון של המושבה והמוזיאון המרכזי של המושבה ראשון לציון וביקור בבית הכנסת המרכזי הגדול של ראשון לציון. בית הפקידות, בית ספר חביב בית הספר העברי הראשון, מלון לונדון ובתי מספרים עד יקבי כרמל מזרחי.

מורה דרך באשדוד:

מורה דרך באתרי אשדוד , גשר עד הלום, אשדוד ים, גבעת יונה, הממונה של אשדוד, נחל לכיש, גרפיטי באשדוד, סיור טעימות באשדוד.

שדרת הפיקוסים בביתן אהרון בעמק חפר

מורה דרך ברחובות וגדרה:

מדריך טיולים ברחובות ברחוב יעקב ורחוב מנוחה ונחלה, סיור בעקבות משפחת סמילנסקי, בית הכנסת הגדול המרכזי, בית דונדיקוב כולל סרט על רחובות. סיור ברחוב המייסדים של "גדרה", בית מינץ, בתים מספרים הגדרה, בית הכנסת המרכזי "וסיפור הבילויים של גדרה", חדש וישן בגדרה. מורה דרך בבאר שבע ובנגב בצפוני:

מדריך טיולים ומורה דרך בבאר שבע העתיקה מהקטר מוזיאון שחזור הרכבת של פעם דרך בית הקברות הבריטי אנז"ק, המסגד המרכזי ובית עארף עארף, בית הספר לילדים סידורים שהפך למוזיאון קרסו, באר האנטיליה, באר אברהם הכולל מרכז מבקרים מפואר, אגם באר שבע וסיור בנחל באר שבע, אנדרטת הנגב כולל תצפיות וסיפור חטיבת הנגב בתשח – מורה דרך ומדריך טיולים בעוטף עזה: מדריך טיולים בעוטף עזה מהמחסום ארז ונתיב העשרה, יד מורדכי וקיבוץ ארז, סיור בשדרות והיא עם, סיור טעימות מרגש בשדרות, תצפית אסף סיבוני ואל"מ נביה מרעי, "החץ השחור" ופעולות התגמול, מדריך טיולים בעוטף עזה, מורה דרך בנגב.

מורה דרך במזכרת בתיה: מדריך טיולים ברחוב הראשי של מזכרת בתיה בקזרמות, סיור ברחוב רוטשילד, בית הכנסת של מזכרת בתיה, סיור בבאר האנטיליה של מזכרת בתיה. מורה דרך ומדריך טיולים לגיבושים בצפון ובמרכז, מדריך טיולים בדרום ובנגב, שפלת חוף יהודה ובאשקלון אשדוד..מדריך טיולים מדן ועד אילת ובכל חבלי וחלקי ארץ ישראל..

מדריך טיולים סיורים למקומות עבודה, ועדים, משאבי אנוש, משרדי ממשלה והיי טק בחיפה, פקיעין, עכו, נהריה, זכרון יעקב ובנימינה, עפולה ובית שאן, טבריה ונצרת, נתניה וחדרה, מורה דרך ומדריך טיולים בתל אביב יפו, בני ברק ורמת גן פתח תקווה, מדריך טיולים הראשון לציון אשדוד ואשקלון עד רחובות, מורה דרך בירושלים והרי ירושלים, באר שבע וצפון הנגב, מצפה רמון ומכתש רמון, ירוחם דימונה ומכתש גדול כולל הר אבנון.

סיור בתים מספרים בשוק הפשפשים יפו

####################################

פינה יומית בארץ ישראל / אביתר ליכטמן

55 שנים למלחמת ששת הימים – פרויקט מיוחד – פרק אחרון

כמעט שבת שלום לכולם. אני יודע, אני כותב על ירושלים ועל שחרורה שוב ושוב..אבל איך אפשר שלא לכתוב מול הפלא העצום הזה שהתרחש כאן לפני 55 שנים? על ירושלים שהתגעגענו אליה כל כך? לא רק 19 שנים. 2000 שנים ועוד 19, התגעגענו, ועל רוח הגעגוע נישאנו אליה חזרה. אז כתבתי פעם ועוד פעם כי אי אפשר שלא לכתוב..ובכל זאת, היום פרק אחרון של מלחמת ששת הימים…

היה זה בבוקרו של חג שבועות 1967 תשכ"ז. כמה ימים אחרי תום המלחמה. ההמונים לא הלכו מעצמם. הם נעו כמרחפים, מובלים על ידי דורות רבים שרק המתינו לרגע הזה…

19 שנים לפני כן, נפלה העיר העתיקה. עם נפילתה, נותר שער ציון בשליטה ירדנית, בעוד הר ציון עצמו, נותר בידי כוחותנו. עם ישראל נותר המום. השמחה בהקמת המדינה, התערבבה בחלל העצום שנפער עם נפילת המקומות הקדושים והעיר העתיקה. אחד הגורמים הבולטים בתקופה זו, בה חיפש העם להתרפק ולהתגעגע, היה ר' שמואל זנוויל כהנא, שבין שאר עיסוקיו, שימש כמנכ"ל משרד הדתות. הוא קידם את הפיכתו של מתחם קבר דוד בהר ציון, למקום בו יביע העם את געגועיו ותפילותיו אל "הקדושים שבמקומותינו".

על גגו של מתחם הקבר הוקם חדר עבור נשיא המדינה, שאויש על ידי הנשיא בן צבי. רבבות הגיעו למקום והשקיפו בו על הר הבית והכותל, והוא קיבל את הכינוי "מצפה הר הבית". משפחות חללי הרובע שהיו קבורים בלב העיר העתיקה, ומשפחות הקבורים בהר הזיתים היו מגיעים לשם, לפקוד מרחוק את קברי יקיריהם.

הביע את הגעגוע הזה במילים, המשורר והלוחם יצחק שלו (שאמנם כתב את זה על מקום אחר סמוך לעיר העתיקה אך הרגשות זהים) "גג מנזר נוטרדם, לי היה כנבו, את הקודש אראה ואליו לא אבוא, נקודות מלבינות שם בהר הזיתים, מצבות הן, אחי, מתחתם המתים, שחמש כבר שנים לא נפקד זכרונן"

שיא המבקרים היה מידי שנה בחג השבועות. החג שלפי המסורת הוא יום פטירתו של דוד המלך, משך רבים להגיע אל המקום. היותו של החג אחד משלושת הרגלים בהם היו עולים להר הבית, חיזקה את הזיקה למקום ממנו אפשר להשקיף על המקום שהיה כל כך קרוב אך כל כך רחוק.

19 שנים של געגוע עמוק עמוק, שצורב את השפתיים ואת הלב, ועיר אשר בדד יושבת ובליבה חומה. 19 שנים ועוד 2000 שהסתיימו בכניסת כוחותינו אל העיר העתיקה, הכותל והר הבית. כמה ימים אחרי שחרור ירושלים. חל חג השבועות. אחרי טיהור העיר העתיקה והסרת איום הצלפים, הותר לאזרחים להגיע לכותל. המוני בית ישראל כ200,000 (!!) אנשים, נישאו על גבי כמיהה ולב מתגעגע לירושלים של זהב, מכל קצוות הארץ. אך שלא כבשנים עברו בהם היו רגלים לעצור בהר ציון, הפעם הם יכלו להכנס פנימה אל תוככי העיר.

הכתב יוסף חדיף בעיתון מעריב, תיאר את זה במילים המרגשות הבאות: חסידים מכל קצות הארץ, שטריימלים ופוזמקאות לבנות, נערות במכנסיים וחיילים חמושים עטופים בטליתות, בצד ישישות בנות כורדיסטן, בני היישוב הירושלמי שאבותיהם נולדו בין החומות ובני מרוקו וגלויות המזרח שזה מקרוב באו. קיבוץ גלויות

כלום לא כך נראו עולי הרגל באותם הימים שבני ישראל היו עולים לירושלים? ועל כך נאמר "ירושלים כעיר שחוברה לה יחדיו – עיר שהיא עושה כל ישראל חברים בשעה ששם עלו שבטים לרגל. והנה כך בדיוק באו גם אתמול. כל "שבטי ישראל" "חזרנו אל בורות המים, לשוק ולכיכר". חזרנו, ולעולם לא נעזוב. אביתר ליכטמן, מורה דרך ומרצה.

אשמח גם לכניסתכם ליתר אתריי www.siyureboutiqe.com www.efitours.co.il

השאר תגובה

דילוג לתוכן