סיורים מודרכים לקבוצות בתל אביב יפו , ירושלים, זכרון יעקב עכו חיפה

"סיור תל אביבי בתל אביב בעקבות בתים ומייסדים בין מדרחוב נחלת בנימין לשדרות רוטשילד ואחד העם".

"ימי גיבוש וכיף בתל אביב מנווה צדק פלורנטין עד שרונה ולב תל אביב כרם התימנים".

www.efitours.co.il www.siyureboutiqe.com

בית גרשון לוי הכיכר מגן דוד

טיול סיור יום גיבוש וכיף לימי הולדת, קבוצות, גופים ומוסדות", חוג מטיילים איכותי בתל אביב יפו. סיור מודרך ב"בית ישמאעילוף" ברחוב החשמל 10 פינת רחוב ברזילי בתל אביב.

ממש מול גן החשמל בתל אביב, בגן שהיה בו חושך רב כמו זנות קטינים ממין זכר, כעת יש "אורה רבה" תרתי משמע, יותר אור, יותר בתי קפה, מקומות ישיבה בגן ולצד הגן, הוקמו בתי קפה ואף סופר מרקט am pm , כרישי נדל"ן הבחינו בפוטנציאל הכלכלי של רחובות ברזילי, לבונטין והחשמל ושימרו או שיפצו בתים ישנים מטים ליפול וכיום מעין "ארמונות"– בתי ההדר משנות העשרים בתל אביב. הבנין שלנו ברחוב החשמל 10 הוא פנינה אדריכלית שנבנתה בשנת 1925 על ידי האדריכל הנודע דוב טשודנובסקי בסיגנון האקלקטי המושקע יותר(יש אקלקטיות בסיסית ולא מתיימרת)..ב"בית ישמאעילוף" יש בו סגנונות עיצוב מושקעים ביותר , חלונות עם קשתות בצבע ירוק עז. הותקנו בחלונות תריסי כנף מותאמים לעולם החדש ישן ודלתות כבדות אמנותיות מתאימות. ניתן לראות גם מרחוק את "המענטשלך", יציקת פלדה מעודנת המייצגת את התריסים. בדלת הכניסה מעוצבת בפיתוחים ים תיכוניים "ועץ זוהר". בכניסה לבנין יש מנורה ששומרה באדיקות ומספרת סיפור בית ישמאעילוף", די דומה למנורה של "בית התמר" בנחלת בנימין. אין סימטריות בבית ישמאעילוף למרות שבנוי בסיגנון האקלקטי, אולי בגלל היותו בנין פינתי..??!!

יש כמה "בתי ישמאעילוף" בתל אביב שהוקמ , נבנו או נקנו על ידי איש העסקים עתיר הממון אפרים ישמאעילוף"- הבתים שהחזיק ישמאעילוף" היו להשכרה ובתי פאר טנדר מפוארים.
ניתן לראות עד היום את "בית ישמאעילוף" ברחוב יבנה פינת מונטיפיורי, מלון שהיה לו ברחוב אלנבי, בית שרייבמן ברחוב ביאליק 19 שתי פסיעות מבית ביאליק ואף הוסיף בריכה ושתל בוסתן ועוד ועוד.

בית העמודים ליד מדרחוב תל אביב

www.efitours.co.il www.siyureboutiqe.com

היסטוריה על הדרך 263 חלק ב' נפתלי חן.

כסף, פוליטיקה ומסורת- היכן באמת קבורים המקבים? "אני מתחייב לתרום 80,000 פרנקים שוויצרים לטובת הקמת מבנה לגימנסיה העברית ביפו" אמר בקול רם השופט יעקב מוזר בקונגרס הציוני ה-8
ובתנאי שהגימנסיה תקרא "גימנסיה הרצליה" לזכרו של הרצל. כל הנוכחים באולם פרצו במחיאות כפיים, לאחדים מהם זלגו דמעות של אושר במורד הלחיים, הם התרגשו כל כך לשמוע שמוסד מכובד זה, המבטא את שיבת הארץ לארצו יקבל משנה תוקף ותמיכה לה היה זקוק באופן בהול וזה היה בשנת 1907

סיור בכיכר אלבר בין נחמני לאחד העם בתל אביב

כמה חודשים מאוחר יותר שלח השופט מוזר את הרב הראשי הספרדי של אנגליה, הרב ד"ר מוזס גאסטר, לארץ ישראל על מנת לבחון האם כספו אכן הולך למטרה נעלה. הרב גאסטר הגיע אל הגימנסיה ופיו נאלם דום!!

בנים ובנות יושבים ולומדים יחדיו תנ"ך?!
הבנים ישבו ללא כיסוי ראש לראשם וספר התנ"ך ממנו הם למדו- איך לומר, לא היה בדיוק ספר תנ"ך אלא סיפורי המקרא של ביאליק ורבינצקי.אוי לעיניים שכך רואות! צריך לעצור את חילול הקודש!"

הרב גאסטר הודיע בצורה חד משמעית, כי הוא ידווח לשופט מוזר שאסור לו לתמוך בבית ספר נוראי שכזה.
אירוע זה התרחש כמה שבועות לפני החג הציוני האהוב, חג הגבורה- הלא הוא חג החנוכה.


מנהלי הגימנסיה מרטו את שערות ראשם בחשיבה על דרך בה יוכלו להציל את התרומה החשובה,
ואז עלה במוחם רעיון. הם ידעו שהשופט יעקב מוזר היה מראשי 'מסדר המכבים הקדמונים' (עליהם אכתוב ביום אחר), הם גם זכרו שהוא ניסה לקנות את אדמות הכפר 'אל-מדיא' כדי לקבור שם את הרצל, וכדי להיות קרובים אל המקבים הקדמונים. הרעיון עליו חשבו היה להוציא את כל תלמידי הגימנסיה לטיול בחנוכה, אזור הטיול יהיה אל אזור 'אל- מדיא', ושם לחפש ואף למצוא את קברות המקבים. מציאה זו יקדישו ברוב כבוד לשופט יעקוב מוזר על תרומתו ופעילותו החינוכית. ואכן כל תלמידי הגימנסיה יצאו אל המקום, כדי למצוא את הקברים, אותם קברים שבמשך מאות בשנים לא ידע איש היכן מקום קבורתם ובאופן מפתיע במיוחד..! (או שלא) הם אכן הצליחו למצוא את הקברים של המקבים..בעקבות כך, (ואולי גם בלי קשר לכך) הם קיבלו את התרומה האדירה לה ציפו…

מלוי נורדוי האקלקטי הרחוב נחלת בנימין

ומאז ועד היום במקום ישנו שלט שמכוון אל קברות המקבים, אשר די בוודאות אפשר לומר כי הם כלל לא קבורים בהם.. לצערי סיפור זה הוא לא חריג בנופי ארצנו, ומקומות רבים ברחבי הארץ, ציוני קבר, מקומות פולחן ותפילה ועוד נקראים בשמם המכובד בטעות.. בפעם הבאה שאתם יוצאים לטייל נסו לחקור יחד מי עומד מאחורי זיהוי המקום ומהי אמינותו… חנוכה שמח ומלא אור לכולם!🔥
נפתלי חן הרצאות וסיורים.

"שכונת מאה שערים בתל אביב".

לא טעות בידי…שכונת מאה שערים הייתה גם בתל אביב(ולא רק בירושלים)… רחוב הכובשים של היום היה פעם רחוב "מאה שערים".. "שכונת מאה שערים הגבול יפו תל אביב" הוקמה בשנות העשרים והייתה בין השכונות הראשונות שהוקמו בתל אביב לאחר מלחמת העולם הראשונה .. בחלקה הצפוני מגיעה עד לרחוב אלנבי ומערבה עד כמעט הים התיכון ורחוב הרברט סמואל. מקור שמה על שם מאה הבתים שהוקמו בשכונה(בירושלים שערים מלשון שיעור/ כמות). בשכונה היו שני בתי כנסת לאשכנזים(על שם הגר"א) ולספרדים…כאן היה מרכז חב"ד העולמי הרחוב הרב קוק 16 ולאחר הקמת המדינה המרכז עבר ללמוד וכפר חב"ד. סיגנון הבניה הוא בעיקרו הסיגנון הבינלאומי ובלשון העם באהואוס. במלחמת העצמאות שכונת "מאה שערים" סבלה משכונות מאנשייה הסמוכה ובמיוחד מצליפות ממסגד חסן בק עד שננטשה כיום המקום היחידי שמנציח את השם מאה שערים הוא "בית הכנסת מאה שערים" ברחוב יונה.

לקריאה מוספת על עוטף עזה וסיפורי גיבורים אזרחים ולוחמים בשבת השחורה

"סיורים מודרכים בעוטף עזה חרבות ברזל בין שדרות לקיבוץ רעים מושב תקומה ומסיבת הנובה".

"בית שמואל לוי" במדרחוב נחלת בנימין תל אביב

השאר תגובה

קצת עליי

אפי נחמיאס מורה דרך  ומדריך טיולים משנת 1988החל ממחלקת הנוער של הקק"ל של אותם ימים עם הרבה ציונות עצים מאגרים והדרכות, החברה להגנת הטבע, לימודי ארץ ישראל  ביולוגית כמגמה תיכונית, עשרות ומאות  השתלמויות וקורס מורה דרך של משרד התיירות בוינגייט.

טיולים אחרונים

עקבו אחרינו

סרטון

דילוג לתוכן