סיורים מודרכים לקבוצות בתל אביב יפו , ירושלים, זכרון יעקב עכו חיפה

"סיורים בתל אביב"- אדריכליים, סיור אריק איינשטיין, סיורי טעימות בשווקים, סיורים היסטוריים וספרותיים לחברים וימי הולדת".

סיורים בתל אביב(בית בומבך באחד העם)
"בית ספר אחד העם ההיסטורי" בתל אביב(סיורים בתל אביב)
אסיגנון אקלקטי ברחוב אחד העם תל אביב(סיורים בתל אביב)
"בית הנביאים" ברחוב אחד העם תל אביב

סיורים לקבוצות לקהלים בפלורנטין וגרפיטי, סיורים בשכונת שפירא וקריית שלום לסבים וסבתות שנולדו בשכונה הדרומית, סיורים בתל אביב בשכונת התקווה בעקבות עופרה חזה וסיור טעימות בשוק התקווה, סיורים בתל אביב בתחנה המרכזית החדשה והישנה של תל אביב, סיורים בתל אביב ברחוב החשמל ושכונת רמת השרון, סיור בבית הדר מול התחנה המרכזית, סיורים בתל אביב הקטנה בין אחד העם והשחר, שדרות רוטשילד ורחובות לילנבלום ויהודה הלוי וניצב לכולם רחוב הרצל ההיסטורי מדרום לצפון. "סיורים בתל אביב" לאורך שדרות רוטשילד וסביבתו "שביל העצמאות", המשך סיור אדריכלי ברוטשילד בין הבהאוס והסיגנון הבינלאומי לסיגנון האקלקטי לקטני.

סיורים בתל אביב" – סיורים וטיולים לאורך רחוב אלנבי מכיכר המושבות עד כיכר הכנסת ובית אוסישקין בואכה בנין האופרה קולנוע קסם הישן מקום הכנסת הראשונה של מדינת ישראל. סיורים בתל אביב בכרם התימנים מרחוב דניאל ועד אלנבי ומנחלת בנימין עד רחוב הכובשים ונשיא בסיור טעימות בשוק הכרמל הצבעוני והססגוני. "סיורים בתל אביב" ברחוב ביאליק ואידלסון בין בית העירייה ההיסטורי ובית ביאליק עד קפה ביאליק.

"סיורים בתל אביב" בבית העלמין ההיסטורי הישן של תל אביב בית הקברות טרומפלדור שם טמונים מייסדי תל אביב עקיבא אריה וייס חדרה חווה אשתו, מאיר דיזינגוף וצינה, אחד העם, דוב הוז, משה שרת, אליהו גולומב, יחזקאל דנין ורחל דנין, יהודה לייב מטמון כהן ופאניה אשתו מייסדי הגימנסיה העברית שהפכה לגימנסיה הרצליה, משפחת חיותמן וברגר, שמחה בן ציון ויציאת יחיאלי, משפחת שלוש הענקית , שיינקין ודאות טשרניחובסקי, מכס נורדאו ומשפחת פלמן.

"מלון נורדוי" ברחוב נחלת בנימין פינת גרוזנברג תל אביב
אדריכלות ברחוב גרוזנברג תל אביב(סיורים בתל אביב)
סיורים בתל אביב- "בית כנסת מושב זקנים"
בית הכנסת הגדול ברחוב אלנבי פינת אחד העם
מלון נורמן תל אביב(סיורים בתל אביב)

"סיורים בתל אביב" בעקבות בתי הקפה ההיסטוריים של תל אביב, סיורים בתל אביב בעקבות אריק איינשטיין ברחובות גורדון, רחוב דיזינגוף, רחוב אהרונוביץ', רחוב פרוג ודוב הוז, רחוב חובבי ציון שם גרו האייינשטיינים וסיום בטרומפלדור תל אביב. סיורים בשרונה הטמפלרית גרמנית מרחוב קפלן ורחוב דוד אלעזר עד קלמן מגן ורחוב הארבעה עד לאונרדו דה וינצ'י בתל אביב, סיורים בתל אביב לאורך רחוב אבן גבירול ועיריית תל אביב, סיורים בתל אביב בעקבות אמני התרבות של תל אביב, סיורים בתל אביב בעקבות אמני התיאטרון הלאומי הבימה, בית לסין והקאמרי, סיורים מודרכים בתל אביב בעקבות המטאטא והקומקום.

סיורים בתל אביב באתרי נמל תל אביב בעקבות "הגמל המעופף", "יריד המזרח" , "המכביות" וגלידה מונטנה, סיפורו ההיסטורי של נמל תל אביב. סיורים בתל אביב בעקבות משוררות ובופרות מאחל המשוררת ולאה גולדברג עד תרצה אתר ויונה וולך. סיורים בתל אביב בעקבות "ימים אדומים" , נכיר בריטים בלשים ולוחמי חירות ישראל בתל אביב, מעפילים לוחמים ואוהבים בתל אביב בגן מצדה וטיילת צ'יץ' לאורך רחוב הירקון בתל אביב.

סיורים בתל אביב בנווה צדק ונווה שלום, סיורים בתל אביב בעקבות הרב אהרון שלוש, חיים אמזלג, זרח ברנט ושמעון רוקח בוני נווה צדק, היציאה מחומות יפו והקמת תל אביב, סיורי סיפורי אהבה בנווה צדק תל אביב, סיור משוררים רבנים ומנהיגים בנווה צדק, ראשית החינוך העברי בנווה צדק תל אביב כולל סיור בפארק המסילה מרחוב אליפלט ומתחם התחנה עד רחוב פינס.

סיורים בתל אביב (מלון בן נחום)
סיורים בתל אביב(בית לוין ההיסטורי)
סיורי אדריכלות בתל אביב(בית לדרברג")
"בית הוועד של תל אביב"(סיורים בתל אביב)

סיורים בתל אביב בשכונת נחלת יצחק ההיסטורית וסיור עומק בבית הקברות של נחלת יצחק.

סיורים בתל אביב בשכונת ביצרון בסמטאות וברחובות" השקטים כולל סיור קפה וטעימות בקולינריה השכונתי, סיור לאורך רחוב יגאל אלון ותצפית על נחל האיילון.

סיורים בתל אביב מתל נפוליאון, נחל הירקון, שבע תחנות והליכה בפארק הירקון עד "שפך הירקון" לים בנמל תל אביב ותחנת החשמל רדינג.

סיורים בתל אביב בכיכר אלבר
סיורים בתל אביב בבית רבניצקי ברחוב אחד העם
בית הבריאות על שם שטראוס ברחוב בלפור תל אביב
אדריכלות בתל אביב(סיורים בתל אביב)
סיורים בתל אביב בין בלפור לאחד העם(בית ספר פיטמן לשעבר)
בית חולים עין גדי ההיסטורי בגרוזנברג פינת בלפור
סיורים אדריכליים בתל אביב ברחוב מאז"ה פינת אחד העם
סיורים בתל אביב מול נחלת בנימין ומלון נורדאו
סיורים בתל אביב במלון נורדאו ההיסטורי
בית אדלר ממשפחות מייסדי תל אביב
מגדל שלום מאיר בין רחוב הרצל ואחד העם(סיורים בתל אביב)
סיור אדריכלות בתחילתה של תל אביב(בנין פלטין ההיסטורי)
בית עקיבא אריה וייס המייסד הראשון של תל אביב
בית החולים ההיסטורי עין גדי 'הקים דוקטור אמיל שטיין

"בית חולים עין גדי ההיסטורי"..
בית החולים השני בתל אביב לאחר הקמת בית חולים "הדסה" בשנת 1918 לאחר המצב הקשה של יפו תל אביב יפו היהודי, עוזרים יהודי אמריקה להקמת בית חולים הדסה", לענייננו מבנה "בית חולים עין גדי הוקם בשנת 1922 על ידי המהנדס הראשון של עיריית תל אביב יהודה מגידוביץ' הידוע בבנייתו בסיגנון האקלקטי הלקטני-, תחילה הבנין נבנה למשפחת ברסקי ונמכר לאחר זמן קצר לדוקטור אמיל שטיין(וקבוצות רוכשים) ממייסדי תל אביב ומהרופאים הראשונים של תל אביב. "מנהל בית החולים עין גדי"- דוקטור שטיין היה רופא כללי, כירורג ומיילד לעת מצוא…בית החולים ודוקטור שטיין טיפלו בפצועי מאורעות תרפ"ט 1929 ביפו ודרום תל אביב ואף דוקטור חיים ארלוזורוב הגיע שותת דם לבית החולים עין גדי ולא החזיק מעמד. בית החולים עבר להיות "הדר לזקן" עד שנסגר ומספר בתי חולים קטנים נוספים שנסגרו הם למעשה ההתחלה של "איכילוב"…רוצו לרחוב מאז"ה 10 להציץ לבנין האקלקטי עם הצריח הצהבהב הבולט , מרפסות לקטניות ומקושתות, כיום מבנה למגורים שעבר שימור מחמיר ואני נהנים מהמבנה היפה.

סיפורם ההיסטורי של תאומי שלוש בנווה צדק- "תאומי שלוש" נבנו למרקו בנו הבכור של "אברהם שלוש" ומשה בנו הבכור של "יוסף אליהו שלוש"… משה עמד להתחתן ב–1912 עם רחל, ואילו מרקו המבוגר יותר עדיין לא מצא בת זוג , בהמשך יכיר את אשתו בעת לימודיו במרסיי בזמן מלחמת העולם הראשונה .."האחים שלוש" היו שותפים במפעל האחים שלוש ברחוב שלוש בצמוד לבית המייסד אהרון שלוש, עסקאות נדל"ן משותפות ובבוא העת רוצה משה שלוש להתחתן והיה צורך "לדאוג" גם לבן דוד או בן האח השני(אברהם שלוש) למרות שטרם התחתן, חברת בניה משפחתית יש, הם אנשי נדל"ן אז יש שטח אדמה, נבנו "בתי כבוד" מאחורי הבית "ובתי תבשיל" מקדימה, החלל היה גבוה ונסק לחמישה מטרים וחצי, המרצפות הגיעו מבית חרושת האחים שלוש, הרעפים ממרסיי והשלמות של מוצרים מאירופה, לא היו בתים כאלו . משה שלוש היה ראש עיריית תל אביב לעשרה ימים לאחר מות מאיר דיזינגוף וועדת האיתור אישרה את כהונתו אך פוליטיקה מקומית חתרה תחתיו וטענה שהיה נתין צרפתי וכל מיני והשלטון הבריטי העביר את השלטון "למשפחה היריבה" לישראל רוקח(בנו של שמעון רוקח ממייסדי נווה צדק) ומכהן 14 שנים כראש עיריית תל אביב וללא בחירות……היה קונסול כבוד של בולגריה והקים את האופרה הישראלית וממקימי הפילהרמונית ועוד שורה ארוכה ארוכה מאוד….תרשמו "משה שלוש" פשוט מרתק….מרקו שלוש פעל ונמשיך לעבוד במפעלי האחים שלוש….כתובת פינס 30- 32 מול "ראינועדן" מול אחד המבנים היפים של תל אביב בלילנבלום 1 תל אביב יפו.

באיזה מלון השתכן בתל אביב עבדאללה(הראשון) מלך ירדן? איזה מלך מטייל יד ביד עם דיזינגוף בתל אביב? איזו דמות תל אביבית אהבה לשחות במימי הים התיכון על הבוקר וללא בגדים? איזה ראש עיר בתל אביב כיהן רק עשרה ימים?"עליית הגזוז", מי זכו לתואר המקסים הזה ובאיזו עליה? אם תרצו יותר מידע על הכתוב לעיל, על דמויות מרתקות, בתי מייסדים, אדריכלות ואמנות ייחודית, אמנות תל אביבית והמון חדש וישן בתל אביב.

www.efitours.co.il
www.siyurimironiyim.co.il
סיורים בתל אביב בעקבות אריק איינשטייןיום הולדתו( 3/1/1939) של אריה ליובה איינשטיין ובהמשך אריק או אריות, ניתן לכתוב כל כך הרבה על אריק איינשטיין ונשאיר זאת לסיור או הרצאה….
הייתי מתייחס לדמותו הצנועה והבישנית של אריק שהשפיעה גם על הקריירה הארוכה שלו.

משפט שליווה אותו בחייו וירוק על מצבתו בבית הקברות בטרומפלדור..
"אני מצמצם את עצמי לנקודה אלמונית כדי לא להטריד מלכויות" אותו כתב אברהם חלפי "הדוד" של אריק והיה הסנדק שלו(אין קשר דם, יש קשר חברי משפחתי ארוך בין יעקב איינשטיין לאברהם חלפי) ויש מצב שחלפי השפיע גם על אופיו הצנוע של אריק(די דומים באופיים הצנוע). השפעה
נוספת של חלפי עם השיר ….

עָטוּר מִצְחֵךְ זָהָב שָׁחֹר..

אריק לא קיבל אישור להלחין(יוני רכטר) ולשיר את עטור מצחך של חלפי ומשפגש אותו ברחוב, שואל אריק את חלפי אם שמע את השיר ברדיו וחלפי עונה לו שאין לו פטיפון, דרך אגב, אריק מעיד על שלוש שנים עבודה על השיר הזה וכמובן לא ברצף…
יואב קוטנר שחקר את פעילות אריק איינשטיין אמר שאריק זה ארץ ישראל וארץ ישראל זה אריק…פעם קוטנר אמר לו שיש הכנרת ויש את אריק איינשטיין(הגדיל את אריק) ואריק עונה לו עבדך הנאמן איש קטן ומפוחד…אריק איינשטיין המבויש. ניתן לכתוב על נקודות חייו, להקת הנח"ל שבגלל היה אמור להיות שחקן ובהמשך חיים טופול ואורי זוהר(ונחמה הנדל) הבינו שיש לו קול ייחודי, קול הבאריטון(רוב הקולות היו רכים) והתפרסם בשיר "רוח סתיו" ויפה עסק מעלה כזמר, יוצר, כותב, מלחין, שחקן ענק ….בהמשך אכתוב או מי שירצה בשמחה את רוב נפתולי חייו בכל הקבוצות והלהקות בהם שר ובהמשך עם מיקי גבריאלוב, שלום חנוך עד הסוף המר….אריק בן מזל גדי ואחד התקליטים הבולטים הוא "מזל גדי" ומזל טוב לכל חובבי מזל גדי בינינו🌹❤🌹

סיורים בתל אביב בעקבות אריק איינשטיין הזמר.

###############################

בית וילסון הרחוב קלישר 9 פינת התבור תל אביב.

"בית וילסון" ברחוב קלישר 9 פינת רחוב התנור בתל אביב– "בית רחל" הוא שם עכשווי ולא קשור לוילסון.

מאחורי הגימנסיה הרצליה ההיסטורית ובדרך מטה "לשוק עם שיק" – שוק הכרמל, ניתן לשזוף את עינינו בבית מקסים ויפה של הקבלן היהודי פולני שעשה הון באמריקה הגדולה ועולה לתל אביב בשנת 1910.

סם וילסון או שמואל נתן ויישנאנצקי עלה עם 8000 דולר לתל אביב שהיה אז סכום נאה.זה הבית הראשון בתל אביב ששובצו בו אריחי קרמיקה(רובם הוזמנו מבית ספר "בצלאל" בניהולו של פרופסור בוריס ש"ץ), ניתן ליהנות האריחים יפים ספר אחד העם ההיסטורי ו"בית לדרברג" על אלנבי פינת רוטשילד ואני מכנהו- "הבית הירוק", אריחי בית אלכסנדר בנחלת בנימין של תל אביב.

הבית יפהפה ובתכנונו של יהודה מגידוביץ' האדריכל הראשון של עיריית תל אביב, שכתבנו עליו בעבר רבות, הבניה בסיגנון אקלקטי וניתן לראות " צריחים" ומגדלים.

סם וילסון בנה בתל אביב מאתיים בתים ואין דוגמא כזו משנת 1910 שנת הגעתו לתל אביב ועד שנת 1932.
(מי שיתכן ובנו הרבה יותר היו "האחים שלוש").

שוחחנו בעבר על עיצובים ומעוצבים, אדריכלים ומתכננים ופה יש לנו קבלן אמיתי ובין עבודותיו בית הכנסת הגדול באלנבי, מלון גינוסר (בן מנחם) ברוטשילד פינת אלנבי.

בית סם וילסון האקלקטי ברחוב קלישר 9 תל אביב.

##############################

"בית יוסף רודי" בלילנבלום 14 תל אביב

,"בית רודי" ברחוב לילנבלום 14 בתל אביב..יוסף רודי היה מראשוני אחוזת בית, עולה לארץ ובדרך "קונה" תוכנית מיוחדת מאדריכל לא ידוע, יוסף רודי טען שעיר יהודית חדשה, צריכה בתים מיוחדים…הסיגנון אקלקטי- עמודים יווניים בעלי כותרת יוונית, במרכז הבית ממוקם חלון יפואי מעוגל, בחלק העליון של בית רודי ישנו ויטראז' גדול המאיר בצבעוניות את חדר המדרגות. יוסף רודי היה צלם ובקומת הבסיס הייתה "הצלמניה" שלו- יש עוד צלמניה היסטורית של וייסנשטיין שהייתה באלנבי פינת בן יהודה ושלא נתבלבל..

השימור מהמם של יניב פרדו וזה אחד המבנים היחידים בסביבתו שעדיין שייך למשפחת המייסדים.

בית רודי בלילנבלום תל אביב ואקלקטיות לקטנית

###############################

פסאג' פנסק ברחוב הרצל 16 תל אביב….או "הבנין שחרג מחוקי ועד תל אביב שהפכה לעיירה( township) תל אביבית..

"פסאג' פנסק" ברחוב הרצל 16 תל אביב

הבנין לא הכי יפה, פסאג' פנסק לא עבר שימור אך בעבר היה שיפוץ קל ונוספה קומה וחצי…
שנת 1924 לקראת סוף העליה השלישית ולקראת העליה הרביעית (עליית הגזוז") או העליה הפולנית בונה צבי אריה פנסק, יהודי אמריקאי ממוצא פולני שעשה חיל באמריקה ועולה ארצה, בונה פסאג' שלא היה פסאג'(לא היה מעבר), בנה יותר משתי קומות (כמעט ארבע קומות) וחרג מתקנון הבניה שזה עתה התקינו הבריטים ובין היתר הקימו ביפו "ועדה לבנין ערים", החריגה נעשתה ופנסק הוסיף "מעליה" שהוזמנה מחברה צרפתית עם רשתות שנסגרות ידנית(כמו בסרטים) . מתכנן הבנין יהודה מגידוביץ' מהנדס העיר הראשון בסיגנון ניאו קלאסי- אמנות שתחילתה בעת העתיקה ישירה באמנות יוון ורומי, המבנה נבנה בסיגנון מרכז קניות אירופיים או אמריקאי והקבלן איך לא, יהודי אמריקאי בשם סם וילסון שבנה יותר ממאתיים בתים בתל אביב. מיקום פסאג' פנסק מול מוזיאון "הרצלילנבלום" שנסגר לפני הקורונה ומקווה שבנק דיסקונט יפתח אותו מחדש …וכן "קפה ארומה" הצופה על פנסק…

#############################

בית אברהם סוסקין ברחוב לילנבלום 12 תל אביב.

"בית סוסקין" ברחוב לילנבלום 12 תל אביב

בית אברהם סוסקין בלילנבלום 12 תל אביב…סוסקין החל את פעילותו הצילומית הרחוב בוסטרוס בשנת 1905 לפני שילמו על תל אביב, "הצלם של תל אביב", מצלם התמונה ההיסטורית של "הגרלת הצדפים", רצף תמונות חשוב בהתפתחות תל אביב, אברהם סוסקין נאסר לכמה שעות על שצילם תור לחלוקת אוכל הואשם בביוש המנהל התורכי…אברהם סוסקין צילם את "הכרזת המדינה" ביום שישי בשעה 15:00 ב 14/5/1948

את הבנין תכנן זאב רכטר בסיגנון הבינלאומי המודרניסטי(בהואוס)

שילוב אסימטרי של החזית הבנין על "חתך הזהב" המשלב אמנות ומדע ובשטח קל להסביר על חתך הזהב שהחלו לשים לב לעיצוב ים עוד בתקופה היוונית. הדגש האדריכלי אופקי ואנכי , ניתן ליהנות ממרפסת שעוטפת וחובקת את הבנין של רכטר.

סיור בבית השגרירות הרוסית או בית לוין.

"בית לוין" בשדרות רוטשילד תל אביב(השגרירות הרוסית לשעבר)

סיור מודרך לקבוצות "בבית לוין" או "בית השגרירות הרוסית" בשדרות רוטשילד 46.

את הבנין הזה בונה ומתכנן יהודה מגידוביץ' בסיגנון האקלקטי הלקטני בשנת 1924.
דיאנה התפתחות האקלקטית בתל אביב היה בדמות העשרים של המאה התשע עשרהת

"בית לוין" נבנה כמעין "אחוזה עירונית", מצד אחד המבנה המפואר בעיר אך מופרד בטרסות של צמחיה ועצים, הבית על תל ומבודד לו על הגבעה.

את הבנין בונה יעקב צבי לוין יהודי עשיר משיקגו ולאחר שנתיים נפטר ויורשיו מוכרים את הבית לצבי ברייער שהשכיר את המבנה לגורמים בממשל הבריטי..
עם הקמת המדינה היתה פה השגרירות הרוסית עד פברואר 1953 בערב חורפי מטילים יוצאי לח"י פצצה לכיוון השגרירות , הסובייטים סוגרים את השגרירות ופותחים אותה שוב עם מותו של סטאלין בסוף אותה שנה 1953 ופעלה עד 1967 מלחמת ששת הימים. במסגרת בניית בנין "אלרוב" מאחור מחויבים הבונים לשמר את בית לוין וזהו אחד המבנים הראשונים ששומרו בשדרות רוטשילד והיה מעין "יריית פתיחה" לשימור השדרה. זה היה ביתה של קרן סותב'יס היוקרתית , היה חלק מ u bank (בנקים זה שם המשחק ברוטשילד) וכיום מצויים משרדי "קרן הישג" הדואגת לחיילים בודדים משוחררים… משרדו של אמנון בר אור היה אחראי על מלאכת השימור וכפי שאמר אמנון על מלאכת השימור הדומה לרופא מטפל שצריך לאבחן, לבדוק ורק לאחר מכן להתאים את אופי הטיפול כך "שימור בית לוין" במקרה שלנו, היה צורך להבין את "רוח הדברים" ובהתאם לשמר את המבנה לפי "הנשמה הבסיסית" של המבנה – כיום בעוברינו מול המבנה, נראה כמו מבצר השולט על סביבתו ברחוב שד"ל ושדרות רוטשילד. אם אתם בסביבה , ממליץ לעלות בשני גרמי המדרגות, ליהנות משפע הצמחייה , כניסה למבנה עם מרצפות של פעם…תמונות והסבר על שדרות רוטשילד..

www.efitours.co.il
www.toursguides.com
www.siyurimironiyim.co.il

השאר תגובה

דילוג לתוכן