"יום גיבוש צוותי לאירגונים מקומות עבודה וימי הולדת בתל אביב".
טיולים סיורים ימי כייף וגיבוש בתל אביב יפו, סיורים מודרכים בשווקים של תל אביב, סיורים מודרכים ברחובות סמטאות והשכונות של תל אביב מדרום תל אביב עד צפון תל אביב והרצליה עד בת ים..
סיורים טיולים וימי גיבוש בתל אביב בנווה צדק, סיורים בתל אביב מרחוב זרח ברנט דרך רחוב שלוש ורחוב חיים אמזלג עד רחוב פינס, סיורים בתל אביב בשדרות רוטשילד אחד העם והרצל, סיורים בתל אביב לאורך נתיבי חייו של אריק איינשטיין, סיורים וימי גיבוש בתל אביב בשרונה הטמפלרית, סיורים מודרכים בתל אביב בכיכר צינה וכיכר הבימה, סיורים מודרכים בתל אביב וטיולים בנמל תל אביב ולאורך נחל הירקון .
"טיולים וימי גיבוש בתל אביב ליום צוות", יום גיבוש תל אביבי", יום כיף בתל אביב, יום האישה בתל אביב, טיול אדריכלי בתל אביב, טיול גלריות ואמנות בתל אביב, "סיורים במתחם עיריית תל אביב באבן גבירול" וטיולים במתחם עיריית תל אביב הישנה של ישראל רוקח ומשה שלוש, סיורים ספרותיים מומחים בתל אביב בצפון הישן של תל אביב, סיורי התו הסגול בתל אביב לקבוצות עד עשרים איש, סיורים עצמאיים בתל אביב וייעוץ לכל דורש ומטייל בכייף, "טיולים סיורים והדרכות לקבוצות בתל אביב" ,"סיורים בגוש דן והמרכז.".
"סיורים טיולים מודרכים תל אביביים" לקבוצות איכות וחוגי משוטטים, "סיורים טיולים תל אביביים" למשפחות זוגות אוהבים, סיורים טיולים תל אביביים" מודרכים במקצועיות ופיקנטיות למשרדי ממשלה ותיירים בתל אביב, סיורים טיולים תל אביביים" בתנאי קורונה והתו הסגול בתל אביב יפו.
"טיולים ומסלולים טיול בתל אביב בדרום תל אביב" , טיול במרכז תל אביב ברגל קליל אט רגלי מאומץ, טיול מזמר או טיול אמנותי תל אביבי, "טיול בעקבות אמני תל אביב" וטיולים לאורך טיילת הירקון וטיילת העליה השניה ביפו, טיול רובעים חדשים והשכונות שיצאו מיפו לתל אביב, טיול אדריכלי ברחוב נחמני ואחד העם, "טיול בלב תל אביב", טיול לאורך רחוב אלנבי בתל אביב, טיול הרחוב הייקה גרמני יהודי בתל אביבי "בן יהודה שטראסה", "טיול בכיכר ורחוב דיזינגוף תל אביב", "טיול לאורך נתיבי איילון בתל אביב מזרח"..טיולי שווקים ליליים קולינריים.
"יום כיף לעובדים בתל אביב יפו" לגיבוש עובדים, צוותים ואירגונים,"פעילות גיבוש לצוות בתל אביב יפו", סדנאות גיבוש עובדים בתל אביב יפו, יום כיף וגיבוש לחברה קטנה, "פעילות לקבוצות בתל אביב יפו" ," יום פינוק וגיבוש לעובדים", יום גיבוש וכיף לצוות ואירגונים גדולים בקבוצות קטנות".
"יום כיף וגיבוש בחורף בתל אביב יפו ורעיונות".
"סיורים בתל אביב השכונות תל אביב", "סיורים בתל אביב בשווקים התל אביביים", "סיורים בתל אביב בשרונה הטמפלרית גרמנית נוצרית", סיורים בתל אביב ברחובות תל אביב, סיורים בתל אביב בנווה צדק.
"סיורים בתל אביב" פרטיים, לזוגות, קבוצות חברות וחברים, משפחות וימי גיבוש צוות לאירגונים.
"סיורים בתל אביב בעקבות הזמר אריק איינשטיין".
"סיורים ספרותיים בתל אביב" בעיר הלבנה בעקבות לאה גולדברג ודליה רביקוביץ', סיורי משוררות בעקבות תרצה אתר, יונה וולך ורחל המשוררת ברחוב טרומפלדור חמש 5 בתל אביב. "סיורים בתל אביב" בעקבות סיגנון הגרפיטי ואמנות הרחוב של שכונת פלורנטין ודרום תל אביב.
סיורים מודרכים בתל אביב בתחנה המרכזית החדשה והישנה מסביב לשכונת ורחוב נווה שאנן, סיורים בתל אביב בשכונת מונטיפיורי(ושדרות יהודית),סיורים בשרונה בין בתי מייסדי שכונת והמושבה שרונה הגרמנית, סיורים בבית העם הטמפלרי ובתי אוצרות הזהב בשרונה עד המנהרות ובית הבד, סיורים בתל אביב לאורך רחוב קפלן ודאות המלך, סיורים בתל אביב בשדרות רוטשילד ובתי הבוהאוס הרבים לצד האקלקטיים לקטניים, סיורים בתל אביב בנווה צדק ונווה שלום, סיורים בתל אביב בנווה צדק ופארק המסילה, סיורים בתל אביב בשכונת נווה צדק שיצאה מלונות יפו העתיקה, סיורים בתל אביב בנויה צדק ברחוב פינס, שרעבי, כפר סבא, שמעון רוקח, אמזלג ושלוש, סיורים בתל אביב במרכז סוזן דלל בנווה צדק.
"סיורים בתל אביב ברחוב לילינבלום" מראינוע עדן דרך בית ספר תחכמוני ההיסטורי בחיזוק הרב קוק ועד לבית אברהם סוסקין ומרדכי וייסר מול מלון אלקונין" ההיסטורי המשומר בימים אלו. "סיורים בתל אביב" עם בוני תל אביב כמו עקיבא אריה וייס מייסד ומתענן העיר תל אביב, מחליפו האדון מאיר דיזינגוף, חיותמן, אהרון שלוש, מוסינזון,שיינקין ,אבולעפיה, ברגר , פוגל ועוד.
מאמרים מקצועיים על תל אביב:
לא ניתן להגדיר את תל אביב לבד אלא עם האם המולידה היא יפו העתיקה ( הסבתא של תל אביב והאמא נווה צדק) חולדאי ראש עיריית תל אביב תמיד אומר:" עיריית תל אביב יפו" ובכל קישור תל אביב ראשונה, אני אפי הקטן משתדל להגיד "יפו תל אביב" , יפו בת חמשת אלפים שנים וכנראה כבר קמה על ידי יפת בנו של נוח וכבר בתקופת יונה הנביא היה בה נמל ויורד תרשישה(עד היום לא בטוחים היכן תרשישה…אלכסנדריה, מלטה, קפריסין או אחד מאיי יוון), יפו הייתה תמיד "עיר הנמל של ירושלים" ושלמה המלך מקבל משלוח עצי ארזים מצור בלבנון דרך נמל יפו, הצלבנים לא היו כובשים את ירושלים ללא יפו .
מהיכן בא שמה של תל אביב..? בתחילה היו הצעות כמו: "עברייה", "יפהפייה", "נוף יפו", "נווה יפו"….הייתה הצבעה בוועד החדש שתוכניתם הייתה בהקמת "עיר חדשה"- 20 מאנשי הוועד של הקמת "שכונת הגנים" החדשה החליטו כהצעת מנחם שיינקין תל אביב וחמישה עשר הצביעו עבור "נווה יפו"…..למעשה, הרחובות הראשונים של "אחוזת בית" השכונה הראשונה של תל אביב החלה ברחובות יהודה הלוי, רחוב לילינבלום, שדרות רוטשילד, רחוב אחד העם ורחוב הרצל שנפגש עם כולם מצפון לדרום…שנתיים שלוש לאחר מכן מצטרפות שכונות נוספות כמו מחנה יהודה, מחנה יוסף, שבזי, כרם התימנים(חארת אל קרטון) , נחלת בנימין(הייתה גם שכונה כזו) ועוד… אז מתי הוקמה תל אביב? יש שיגידו באפריל 1909 עם "הגרלת הצדפים"(נושא מרתק בפני עצמו) ויש שיגידו באפריל 1910 כשהקימו את בתי המייסדים הראשוני והיו המון דמויות מרתקות עם הקמתה ונכיר מדי פעם משפחה מרתקת או דמות יוצאת לבבות….מי המייסד של תל אביב..?!
בשנת 1913 חלק מהזכויות מצטרפות לתל אביב ובשנת 1921 הפכה לעיר עצמאית township למרות שתושבי תל אביב התייחסו אליה כאל עיר עוד לפני כן.(התוכנית המקורית של תל אביב הייתה להיות עיר.)
תל אביב הייתה מחוברת ליפו בגלל נמל יפו ההיסטורי, משרדי הממשלה ומשרדים בכלל, הייתה תחרות בין שתי הערים ולאחר המאורעות הגדולים של שנת 1936-39 רמת שיתוף הפעולה יורד פלאים בגלל האי אמון ובשנת 1950 יפו "מתחברת בשלשלאות" לתל אביב.(לאחר לחץ של דוד בן גוריון על ישראל רוקח ראש העיר), באמצע המאה התשע עשרה החלו יהודים להתחבר לערים באירופה, לדוגמא באודסה בשנת 1860 היו 25.000 יהודים ובשנת 1900 כבר היו 139.000 יהודים דוגמאות כאלו היו גם בניו יורק וברחבי אירופה.
כך תל אביב החלה אט אט והתקדמה בקצב גידולה.
בעקבות כרזה ופרסום להופעה של אריק איינשטיין בשנת 1981, אחת ההופעות האחרונות הפומביות.
(1) האמן הזמר והיוצר אריק איינשטיין, "הילד נצחי", בתסרוקת ה"שביל בצד" וחולצת "ילדי הפרחים" הצבעונית עם הטי שירט מתחת ובחיוך המבוקש היפה. (2) האולם ("בית ארלוזורוב"): נקרא על שמו של חיים ארלוזורוב, שנרצח על חוף ימה של ת"א ושימש כאולם הבית של תיאטרון "אהל" בשנים 1940-1969. אולם זה, בו שיחק אביו יעקב איינשטיין (וגם אריק, סוף 1960, בהצגה "הבוגד"), היה חלק מנוף ילדותו של אריק. (3) חברי להקת הליווי: מיקי גבריאלוב (גיטרות, קולות רקע), יוני רכטר (פסנתר, קלידים), דפנה ארמוני (קולות רקע), אלון הלל (תופים וכלי הקשה; יוצא להקת "חמסין"), מורדי פרבר (גיטרה חשמלית וקולות רקע. מתחילת היכרותם נרקמה בין אריק ומורדי חברות מיוחדת והערכה הדדית, מעבר למוזיקה. מעיין אבא ובן, והם היו נפגשים כמעט יום יום בדירה של מורדי בשלמה המלך 91. מורדי: "זו הייתה אחת מהתקופות היפות בחיי"), אוהד אינגר (גיטרה בס; יוצא להקת "חמסין"), מאיר שפייזר (כלי נשיפה: יוצא להקת "גזוז"). (4) משרד הכרטיסים "רוקוקו" (דיזנגוף 93), שכן באותו בניין בו התגוררה משפחת איינשטיין בין השנים 1954-1956… (5) מפיק האירוע ("קצב אירועים" – תיאטרון הזמן) שכן ברחוב פרוג 22 – קרוב מאוד לבית ילדותו של אריה-לייב איינשטיין וחלק מ"הקילומטר המרובע". (6) "תה ויסוצקי" – אריק איינשטיין, שאהב מאוד את "התה והלימון", כיכב בקמפיין פרסום "אייקוני ועל זמני" לתה "ויסוצקי". משרד הפרסום המקורי היה "קשר בראל". בשנת 2018, לרגל חגיגות יום העצמאות ו-70 שנים למדינת ישראל ויסוצקי בחרה החברה להחזיר את הקמפיין המיתולוגי משנות ה- 70, בכיכובו של אריק איינשטיין. סרט הפרסומת לתה, עלה למשך כשבועיים, ועבר התאמה באופן שיוכל להנציח את זכרו של אריק איינשטיין.
"מלון פלטין – המלון המפואר של תחילתה של תל אביב".
מלון פלטין שפירושו ארמון נבנה בשנת 1926 בשיא עליית הגזוז"(העליה הפולנית שהביאה את הגזוז" ועוד.) והתפתחותה של תל אביב מעלה… דוקטור אהרון מזי"א מראשוני תל אביב, רופא, בלשן, רב וממחדשי השפה העברית לרוב המילים מתחום הרפואה בו עסק( חצבת, עגבת וכו), דמות ציבורית מרתקת והוא מאמר בפני עצמו….איך הכל התחיל? דוקטור מאז"יה רשם את "אדמות אחוזת בית" על שמו והעבירם הלאה מאחר "והתעתמן"(נעשה עותמאני) ויכול היה לבצע את עסקת הנדל"ן וזכות לו בהקמת תל אביב, בתמורה קיבל בקצה אחוזת בית ברחוב אחד העם פינת נחלת בנימין שטח אדמה במחיר סמלי, בשנים הראשונות לא בנו כאן כמו הבתים הראשונים של תל אביב על 66 המשפחות ולכן בשטח הגדול ילדי תל אביב שיחקו בשטח הפתוח, היו קומזיצים ועוד, עד שחתנו צבי איזקסון מייעץ לו להקים מלון… ממול היה מלון אכסניה של חיים בורך שהיה ידוע כמלון הפשפשים וכשראה את המבנה הענק והיפה אמר: "מאיפה יביאו הרבה פשפשים למלא את כל החדרים של המלון….?!" המלון נבנה בסיגנון אקלקטי קצת שונה מהרגיל עם תוספות "המודרניזם" הסיגנון הבינלאומי הפונקציונלי, קווים נקיים וישרים, היו קשתות, מרפסות פתוחות וסגורות, בין מזרחי ערבי ומודרני…
המלון היה מעל שלוש קומות לפי חוקי בניית "ועד תל אביב" שתוקן על ידי עקיבא אריה וייס וארבעת מזכירי המושבה שהתקיימו עד שלוש קומות שני בנינים קיבלו היתר "בניה לגובה" בתחילתה של תל אביב- "פסאג' פנסק" שם הייתה גם "המעליה הראשונה" בהרצל 16 ובמלון פלטין שלנו, במלון פלטין היו 60 חדרים עם מים חמים, מעלית, אולם ביליארד, אולם קונצרטים בו ניגנה התזמורת הסימפונית.
עם עליית הנאצים לשלטון עולה ארצה פימה הרמן שלוסברג והבין מאוד האירוח וניהל את מלון פלטין שנים רבות…במלון פלטין התארחו רעיית קיסר אתיופיה היילה סלאסי , יחיאל וייצמן(אבא של עייזר),הלורד אלנבי, אלפרד מונד המליונר הבריטי יהודי(על שמו תל מונד) תומאס מסאריק נשיא צ'כוסלובקיה שעזר המון למדינת ישראל ברכישת נשק במלחמת העצמאות וגם הרבה לפני הקמת המדינה. במרד הערבי הגדול בשל הלחימה ההרסנית, התיירות נפגעה עד שהמלון נסגר בשנת 1938(מוכר לנו מהתיירות ולא רק בעת הקורונה)…בשנות הארבעים היה בו מועדון לחיילי בעלות הברית ו"בית הארחה סקוטי". המלון הוסב "לבנין פלטין" והיו בוו בעיקר משרדים עד ימינו, בשנות התשעים שופץ בנין פלטין והדגישו בצבע ורוד עז את יופיו, קימורים הרבים הוסיפו את הקומה החמישית…. לסיום…התכנון של המבנה היה של אלכסנדר ברוואלד שתכנן את הטכניון הישן והיה ממובילי "בסגנון הארץ הישראלי" והעדיף סגנון בנייה ארץ ישראלי עם מוטיבים מהמקורות ולא ללכת כמו רבים באקלקטיות או הסגנון הבינלאומי(באהואוס), יוסף זיידנר המהנדס בונה שהקים את בית החרושת לסיליקטים(האבנים הקטנות והחזקות שרוב בתי תל אביב נבנו בהם)…לסיום, מבחינה תיירותית היה לו משקל חשוב בהתפתחות תל אביב, משרדי חברת "תומאס קוק" הבינלאומית היה פה, כאן היו משרדי "פלתורס" בתחילתה שהייתה חברת בת של אפ"ק(הבנק הפיננסי של הישוב היהודי ועוד) שטיפלה עסקית בהגעות של תיירים יהודים שבאו לתל אביב, חברי הסוכנות היהודית וחברים הוועד הפועל הציוני( וי איי פי).. גונבה שמועה לאוזניי שמוכרים את "בנין פלטין" וכנראה שרשת "פתאל" מעוניינת לרכוש את הבנין ולהופכו לאחד ממלונות הבוטיק המובילים כמו "מלון נורמן" ברחוב נחמני, מלון סתאיי הקישלה של יפו של האחים נקש ועוד..הזדרזו לרכוש את בנין פלטין😇 "גימנסיה העברית הרצליה" בתל אביב.
התיכון העברי הראשון בישראל בכלל הוא "הגימנסיה העברית הרצליה", התיכון הראשון ביפו ותל אביב בניהולו של יהודה לייב מטמון הכהן וללא אשתו פאני הפרוייקט לא היה עומד לתפארת כפי שהיה.
"הגימנסיה העברית" נוסדה באוקטובר 1905 ביפו(רחוב הגימנסיה העברית פינת חירם ועברה לאחר ימים לרחוב אילת 21), הניסיון הראשוני היה להקים תיכון שיהיה המשך "לבית הספר העברי הראשון"- בית ספר חביב" בראשון לציון. הדברים לא הסתדרו, "המטמונים" עוזבים לכיוון יפו, יהודה לייב מטמון מגיע לבית הכנסת של נווה צדק וכותב פלאיירים בכתב ידו על הקמת בית ספר חטיבת ביניים ותיכון וכך התלמידים הראשונים נרשמים..
אלו היו חלק מראשוני תלמידי "הגימנסיה העברית" ובין המורים מטמון בעצמו, פאני אשתו מורה לאמנות, חיים בוגרשוב ובן ציון מוסינזון שהכירו את יהודה לייב מטמון הכהן שלמדו יחד באוניברסיטת ברן בשוויץ "והרעיון להקמת בית ספר תיכון" היה עוד בשוויץ וניתן להוסיף את דמותו החשובה של מנחם אוסישקין.
בית הספר נפתח בסוף 1905 עם 18 תלמידים, רובם להורים אמידים שרצו לנסות שיטת לימוד מתקדמת ואחרת, יש לציין שפאני אשתו של יהודה לייב מטמון ניהלה בית ספר עוד באוקראינה וביאליק היה אחד המורים. בוגרשוב, מוסינזון ומטמון הכהן ניהלו בתי ספר תיכוניים באירופה כך שניסיון רב כבר היה להם. שפת הלימוד עברית, אך יהודה מבטיח להורים שילמדו גם צרפתית.. בין התלמידים הראשונים היו ירמיהו יפה הבן של דוקטור הלל יפה, דבורה מינקוב בתו הלל מנקוב מוותיקי ראשון לציון, צילה פיינברג אחותו של הצעירה של אבשלום פיינברג ולוחמת זכויות נשים ידועה(האמא של תמר אשל),רבים ממשפחת רזניק ופנינה אמזלג בתו של חיים אמזלג רוכש אדמות נווה צדק ועוד..שנה לאחר מכן בית הספר נעשה ציבורי ומשנה את שמו "לגימנסיה העברית הרצליה" ועם הקמת "אחוזת בית" בונים את בית הספר הענק שהאפיל על השכונה בגודלו ויופיו, בתי השכונה היו עדיין קומה אחת ברובם ויוסף ברסקי בונה מעין "בית מקדש" בסיגנון האמנותי האדריכלי יחד עם בוריס ש"ץ מנהל "בית ספר בצלאל" מירושלים. בית הספר נבנה "בסגנון הארץ הישראלי" שהיה רווח בעיקר בימי העליה השנייה, אנשים אלו לבשו בגדי מקומיים ערביים, רעו עדרים, החלו לדבר ערבית והאדריכלות הארץ ישראלית משלבת מזרח ומערב .שני מבנים בולטים "בסגנון הארץ הישראלי" בישראל והם "הגימנסיה הרצליה" ו"הטכניון הישן" בהדר חיפה.
מול הגימנסיה(והיום מגדל שלום מאיר) ביתו של עקיבא אריה וייס גם נבנה בסגנון הארץ ישראלי. הסגנון הארץ ישראלי היה לזמן קצר עד עליית האדריכלים מאירופה לאחר מלחמת העולם הראשונה והתפתחות האקלקטיות ובהמשך הסגנון הבינלאומי(הבאהואוס). בית הספר נתרם על ידי מר מוזר והלוואה שהתקבלה מקק"ל(העסקה הגדולה הראשונה של קק"ל) וקם ב -1911. התלמידים עוברים מרחוב אילת 21 לרחוב הרצל פינת אחד העם.
רוב מייסדי "אחוזת בית" ידם הייתה משגת לשלם שכר גבוה לבית הספר ובהחלט גם התלמידים שהגיעו מאירופה ללמוד פה בתל אביב, ויש שאירחו "פנסיונרים" צעירים שהגיעו מאירופה ללמוד בתל אביב. .
כשהיו 980 תושבים בתל אביב היו גם 800 גימנזיסטים שהגיעו מאירופה וגרמו לפרנסה טובה לתל אביביים אם זה להנהלת בית הספר או בלינה ותשלום על כך למשפחות תל אביב הצעירה. להורים של תלמיד מאוד מפורסם לא היה תקציב ..וכך כותב זאב סמילנסקי אביו של הסופר ס' יזהר התלמיד להנהלת הגימנסיה הרצליה. – יום ד‘ לחודש תשרי תרצ“ב – לכבוד חברי הועד המפקח גימנסיה ”הרצליה“ בזה הנני פונה לוועד המפקח להתחשב עם זה, שלמרות הימצאי בארץ ישראל כארבעים שנה אינני עדיין מסודר במובן החומרי, ואינני יכול לשלם את השכר הנהוג בעד תלמיד הלומד בגימנסיה. וגם הימצאי ברחובות מכביד על תנאי הלימוד של בני בת“א. והנני מבקש לעשות הנחה לבני כי יוכל ללמוד במוסד. בכבוד רב ובתודה למפרע, זאב סמילנסקי
וכעבור שבוע: לכבוד הנהלת הגימנסיה ”הרצליה“.
הנני מצטער מאוד, כי לא קיבלתי מהנהלת המוסד תשובה חיובית בדבר ההנחה שביקשתי. לו הייתי גר בתל אביבי לא הייתי מבקש הנחה. אולם ישיבתי ברחובות דורשת הוצאות נוספות במידה הגונה מלבד שכר לימוד. העובדה, כי אשתקד הכרחתי את בני ללמוד בגימנסיה ”בינימינה“ מוכיחה, כי אין לאל ידי לשלם את השכר הנהוג בגימנסיה ”הרצליה“. בנוגע ללימודים נחשב בני תמיד בין התלמידים המוכשרים ובייחוד הוא מצטיין בלימודים הומניים.ואני בטוח, כי גם בגימנסיה ”הרצליה“ יוכל להימנות בין התלמידים הטובים שבכיתה ומסוגל להפיק רצון ממוריו. בכבוד רב – זאב סמילנסקי (רחובות ט‘ תשרי תרצ“ב)
בין התלמידים הראשונים "בגימנסיה הרצליה" החדשה היו משה שרת ורבקה שרת אחותו, דב הוז ואליהו גולומב.
בין המורים המפורסמים יוסף חיים ברנר שלימד ספרות(מוציא לאור עיתון "הפועל הצעיר"). צבי נשרי המורה להיסטוריה שאהב לחבר את אתרי הארץ ללימוד, בן ציון מוסינזון המנהל והמורה שנים רבות לימד תנ"ך בצבעים ולא יבש, תיאורים עזים ולא סיגנון "החדר" של פעם ועוד. בית הספר נהרס בשנת 1959 וכבר לפני העבירוהו לרחוב ז'בוטינסקי המשמש עד ימינו כבית הגימנסיה הרצליה.
בשנת 1962 כבר עומד "מגדל שלום מאיר", למרות התנגדויות רבות המבנה היפהפה נהרס ובהמשך עקב ההפסד הגדול שלא שומרה "הגימנסיה הרצליה" מקימים את "המועצה לשימור אתרי מורשת". לסיום, בית הספר התיכון הראשון עם מנהלים מובילים כמו דוקטור חיים בוגרשוב קוראים רחוב בחייו ובשל צניעותו מוריד מספר אותיות ונשאר בוגר(בוגרשוב). בן ציון מוסינזון ניהל את הגימנסיה 19 שנים ובית הספר מגיע לשיאים, אסון קרה לו בזמן שבנו דוקטור דוד מוסינזון הווטרינר של עמק יזרעאל, עולה על מוקש בעמק בית שאן עם אהרון אטקין וחיים שטורמן בניסיון לקניית אדמות ועל שמם- "גן השלושה". בהמשך נספר על "ארבעת הגיסים" שהכירו בגימנסיה, הוועד לשמירת השפה העברית , הטיולים המיוחדים של מורי הגימנסיה והגיעו אף לפטרה ואם נרצה ללמוד על הגימנסיה ניתן להיכנס למגדל שלום מאיר ולעלות במדרגות הנעות לקומה הראשונה וליהנות ממיצגים וכתבים רבים על תל אביב. בואו לטייל ולסייר ברחובות ושכונות תל אביב, בשווקים הצבעוניים של תל אביב, סיורים משובכים עם אפי נחמיאס בדרום תל אביב ובצפון הישן של תל אביב.
לעיונכם קצת יותר www.siyureboutiqe.com www.efitours.co.il
יום גיבוש לטיול סיור לצוות קטן ביפו העתיקה בנווה צדק נווה שלום אחווה מחנה יוסף ומחנה יהודה עד אוהל משה נווה צדק , יום גיבוש בפלורנטין ושדרות רוטשילד בתל אביב, יום גיבוש לעובדים עם רעיונות בתל אביב בשווקים הצבעוניים כולל טעימות ואוכל אתני של תל אביב בדרום תל אביב ומרכז תל אביב, יום גיבוש בתקציב נמוך ביפו תל אביב בין הירקון דרום תל אביב ולחולון בת ים, יום גיבוש טיול לעובדים בשכונת כרם התימנים ובשכונת התקווה עד שרונה וביצרון, יום כייף וטיול לנשים ביפו העתיקה בעקבות עולות מייסדות מנהיגות רופאות משוררות סופרות ומובילות דעה ציוניות, גיבושים וימי כייף צוותיים בין רחובות דיזינגוף לרחוב הירקון, יום גיבוש ביפו נווה צדק ובכיכר צינה דיזינגוף עד נמל תל אביב, גיבוש צוות עובדים בנחל הירקון ושפך הירקון בנמל תל אביב, גיבוש עובדים בנווה צדק פלורנטין, יום כייף לנשים בשרונה בעקבות נשים טמפלריות, סיור נשים ביפו בסמטאות ועד שדרות ירושלים, יום כייף טיול סיור ורעיונות בסדנאות בישול וסדנאות יין בתל אביב יפו, רעיונות ליום כייף למנהלים ועובדים בעקבות אריק איינשטיין ואנשי הבוהמה של תל אביב, יום כייף בתל אביב בעקבות משוררות סופרות בתל אביב. ימי גיבוש רעיונות וטיולים בעקבות הבתים היפים של תל אביב, סיור אדריכלות למקצוענים בתל אביב יפו.