סיורים מודרכים לקבוצות בתל אביב יפו , ירושלים, זכרון יעקב עכו חיפה

"סיורים בגנים הבהאיים לקבוצות וארגונים בחיפה ועכו".

"מדריך טיולים סיורים בעכו העתיקה במבצר ההוספיטלרי עם אולמות האבירים דרך החמאם התורכי והבזאר התורכי דרך סעיד ושוק עכו בניגוב חומוס ואכילת כנאפה דרך חאן אל פרנג'י וחאן אל עומדאן עכו".

אשמח לעיונכם בשני אתריי ליותר אפשרויות ורעיונות www.efitours.co.il www.siyureboutiqe.com

סיור מודרך וטיולים לקבוצות במתחמי הבהאיים בעכו ובחייפה בין גנים מקדשים ובניינים.

סיפור הקמתה של הדת הבהאית הפרסית משירז בפרס לעכו וחיפה בישראל. המרכז הבהאי העולמי בחיפה, המרכז העולמי הבהאי מצוין בחיפה ועכו והם המקומות הקדושים ביותר לדת הבהאית(עכו מקום ראשון החשיבות). המוסדות הבינלאומיים של הבהאיים בחיפה כמו משרדים וספריות, ארכיונים ומרכזי מבקרים,מקדשים וגנים מרהיבים הפונים לעכו למקום קבורתו של "הבהאא אוללה" מייסד הדת הבהאי, "היכל הצדק העולמי בחיפה" דן כבית משפט עליון ופסיקתו אחרונה קובעת.

המוסדות הבינלאומיים של הבהאיים בחיפה כמו משרדים וספריות, ארכיונים ומרכזי מבקרים,מקדשים וגנים מרהיבים הפונים לעכו למקום קבורתו של "הבהאא אוללה" מייסד הדת הבהאי, "היכל הצדק העולמי בחיפה" דן כבית משפט עליון ופסיקתו אחרונה קובעת.

בשנת 1868 כולאים העותמאנים את ה"בהאא אללה" בעכו וכמעט עד מותו כלוא בכלא ובחודשיו האחרונים גר בגנים הבהאיים של עכו ליד בסיס "בן עמי", עבד אל בהאא בנו מקים את המרכז הבהאי בחיפה לפי הוראת אביו "בהאא אללה". בגנים הבהאיים של חיפה יש 19 טראסות , הבהאיים יעלו במעלה ההר כדי לכבד את קדושת הגנים והבאב ואילו אנו המטיילים יורדים מטה, מרחוב יפה נוף יש שתי טראסות פתוחות(לא בזמן קורונה ונתון לשינויים) שניתן ליהנות מתצפית מרהיבה ומהגנים ואם יורדים צפונה במורד רחוב יפה נוף 100 מטרים ניתן להיכנס ורק בתיאום מראש ומבעוד מעוד ועם מדריך מקומי לרדת עד מקדש הבאה בחלקו המרכזי של הגן הבנאי עד שדרות הציונות, הנאה מובטחת מאחד הגנים היפים במזרח התיכון ואגם הים התיכון(לפחות).

בנסיעה מטה למושבה הגרמנית בקצה רחוב בן גוריון ניתן לרדת ליד הכיכר ולהיכנס לגנים התחתונים עם מבט יפה לנמל חיפה ומפרץ חיפה וחיפה תחתית.(לפי זמני הבהאים המשתנים) וליהנות גם מהמושבה הגרמנית.

בשנת 1909 העבירו את עצמו. הבאה במאוזילאום עם שישה חדרים במיקום "מקדש הזהב" של היום או "מקדש הבאב" ובאחד החדרים הונחו גם עצמות עבד אל בבאר, במלחמת העצמאות נשארו בהאים מעטים ולאחריהם החלו לבנות את מקדש הבאה והושלם בשנת 1953 ולפני עשור שופצה כיפת הזהב

בשנת 1957 הושלם מבנה הארכיון הבהאי הבינלאומי, בשנות ה-70 החלו להקים את "בניין בית הצדק העולמי" הבהאי והושלם בשנת 1983 ובסוף בנו את היריבות האסתטית ונוספו שלושה בניינים: המרכז ללימודי הכתבים הקדושים, מרכז ההוראה הבינלאומי ומבנה השייך לארכיון הבינלאומי הבהאי.

סיור בגן הבהאים של עכו-

גני בהג'י שלושה קמ ממרכז עכו סובבים את האחוזה היפה של "בהא אללה" הנביא המייסד של הדת הבהאית, פה חי את שנותיו האחרונות ונקבר באחוזת הבהג'י, שביל גישה יוביל אותה ישירות לאחוזה וחקבר בהר אחלה, הגנים סימטריים,עיצוב מדהים ושלווה נסיכה בכל מקום ושקט (גם אם הישראלים מרימים את הקול יש מי שמבקש להנמיכו) הכניסה לגני הבהג'י היא ללא תשלום כפי שנהוג באתרים הבהאיים בכלל, האחוזה פזורה על 740 מ"ר והוקמה כאחוזת הבית של איש עשיר מעכו בשם אודי חמ'אר ובהמשך אודי חמ'אר בורח מעכו. והבהאיים רוכשים את האחוזה שהופכת לבית בהר אחלה טכני הבהג'י- מדרום לתל עכו ומזרחית לעכו העתיקה ישנו אתר בהאי נוסף "גני רידוואן" או הגן של רידוואן",. רידוואן" זה המקום שנגלה בורא עולם לבהא אוללה בבגדד והכריז עליו המשיח.

השאר תגובה

דילוג לתוכן