טיולים מאורגנים בחיפה וסיור לקבוצות מורי דרך, סיורים רומנטיים בחיפה לזוגות, טיול בשווקים של חיפה, סיורי טעימות בשווקים של חיפה וקולינריה חיפאית, סיור במושבות והשכונות חיפה היפות.
עוד לקריאה www.efitours.co.il
סיורים מודרכים וטיולים בחיפה לקבוצות עם התפתחותה ממלחמת העצמאות ועד ימינו.
עם הקמת המדינה הוכפלה אוכלוסיית מדינת ישראל תוך 18 חודשים וחייפה מתפתחת מאוד עם עליית ההמונים, השנים הראשונות של חיפה ומדינת ישראל היו קשים ובוואדי סאליב פורצות מהומות שהתחילו מיהודי מרוקו, בטוענה לאפלייה בין העולים ממרוקו וספרדים בכלל לאשכנזים. 1959– חנכו את הכרמלית, הרכבת התת קרקעית והיום עברה שינויים רבים בעקבות שריפה. 1963 האוניברסיטה העברית מקימה שלוחה בחיפה ובשנת 1972 מקבלת עצמאות- "אוניברסיטת חיפה".
הדמוגרפיה של חיפה מגוונת עם יהודים, דרוזים, אחמדיים, ערבים נוצרים(קתולים/יוונים קתולים/אורתודוקסים/מרונטים-מרונים שמדברים בשפת הארמית)ערביםמוסלמיים, בהאיים, נוצרים שאינם ערביים כמו מחבר המדינות. 10% מתושבי חייפה הם ערביים, רוב האוכלוסייה הערבית מלומדת ויש המכנים אותה "עיר של דו קיום"
ואדי סאליב – מתקרית שיכורים בין דוד בן הרוש ויעקב אלקריף "בקפה תמר" שהיה שייך לדוד בן העולים"ממרוקו וספרדים בכלל עם ילדים רבים מול משפחות אשכנזיות מוקטנות, רבים מהאשכנזים קיבלו פיצויים מהשואה, הספרדים המשיכו לעבוד יום פה ואולי גם את זאת לא, לא הייתה יציבות, היה עוני בכל מקום, תושבי ואדי ניסנאס הרגישו את העוני.
אישה מבוגרת "מוואדי סאליב" מספרת שלקחו את הבד משקי האורז , חתכו והפיקו תחתונים, גופיות וכל מה שניתן, "עוני שווה מזרחיים ומזרחיים שווים עוני".
בוואדי סאליב גרו שמונה או תשעה ילדים בחדר, האוכל היה דל ופעמים רק לחם, הייתה תחושה ששכחו את העולים החדשים תוך זמן קצר הילדים הקטנים לקחו פיקוד והחלו דואגים להורים הבוגרים והתמימים.
חיפוש ימי עבודה בוואדי סאליב על ידי תושבים רבים ובאחד הבקרים יגיע יעקב אלקריף ישתה אלכוהול והסביבה כיתה עד מאוד והזעיקו משטרה, השוטר ירה באוויר באלריאף וההפתעה שזה פוגע בו ממש,בכוונה ככה אמרו המוני השכנים שעמדו מהצד, מישהו צעק ואמר: איפה אתם המרוקאיים?! הזעקות ברחוב ואז ירדו המוני מפגינים והחלו משתוללים ברחובות, יעקב אלקריף מת מפצעיו לאחר חודשים- ההשתוללות והמרד המרוקאי עם עלייתם "לשכונת הדר" השכונה היותר מסודרת , הדר הייתה סמל חיפאי ישראלי. גל שני למהומות ואדי סאליב על ידי דוד בן הרוש ובסופם הכניסוהו לכלא לשישה חודשים (לאחר שיתוק בן צבי המתיק לו משנתיים לחצי שנה)ביציאתו ניסה דוד בן הרוש להיבחר לכנסת ולא הצליח, מי שעלה על הגל העדתי היה מנחם בגין ובנאומיו החברתיים ידע לשלהב את הקהל המזרחי ספרדי וכל זאת בחודש יולי שגם כך היה חם וסוער.
דוד בן הרוש לא רצה להיות מנהיג, דוד בן הרוש רצה להתפרנס מהקמת בית "קפה תמר" (שהפך לימים לקפה רוזיליו" )בוואדי סאליב וחומר הדליקה מתחיל בירי בקריאף.
"מהומה בוואדי" בעקבות אזרחים סוג ב' והתחושה המרה של העולים הציוניים ממרוקו ששוקנו בבתי ואדי סאליב הערבית, "סיר לחץ" וקיטור שנוצר עד שדוד בן הרוש מקים את מפלגת "ליכוד יהודי צפון אפריקה".
"בשנת 1963 דוד בן הרוש עוזב עם משפחתו את ןאדי סאליב לשכונות חדשות יחסית בחיפה וכן משפחות רבות אחרות אך ואדי סאליב לא עזב את התושבים המרוקניים". שוטר עם תת מקלע סטן דרך את הנשק ואיים לירות אם ההמון יתקדם, הזעם היה מול הממסדים האשכנזיים ההסתדרות ומפא"י , מכוניות נרגמות וזגוגיות מתנפצות בעיקר בהדר ובחיפה תחתית.
"סיפור ההתבצרות" של דוד בן הרוש עם משפחת ממן בוואדי סאליב חיפה ,גברים נשים וילדים, כוחות המשטרה צרו על בית המנהיגים של ואדי סאליב וכמעט נשפך דם, בן הרוש יורה באוויר ואחד הקצינים חותר למגע עם דוד בן הרוש ומשכנע אותו לו להמשיך במצב ההזוי ומשם למעצר לעשרה חודשים(קיבל שנתיים מהשופטת שטרקמן שלא רצה להישפט בפניה מאחר ושמע התבטאויות גזעניות שלה לכאורה על המרוקאיים) השופט עציוני על מאורעות ואדי סאליב בחיפה-הייתה בעיה חברתית מורכבת ועם חומר דליק מאוד.. דוד בן הרוש נפטר ב-15 לינואר 1999 מנהיג שלא רצה להיות מנהיג אלא להתפרנס מבית העסק שלו.
הוועדה כתבה שאין אפליה ולא גוף נסתר שעמד מאחורי המרי בוואדי ניסנאס, ושבחה את המשטרה בעבודתה המאופקת והמפקד שפי אך "לא פתחנו את הלב" בפני אחינו שהיו צריכים את עזרתינו..
טיולים חיפניים בעיר הערבית של חיפה ובעיר היהודית של חיפה, טיולים בעיר העתיקה של חיפה האיזור המוסלמי נוצרי ויהודי,ימי גיבוש וכיף באתרי הכרמל הירוק וסיור בחיפה של המנדט הבריטי ובעיר העותמאנית תורכית של חיפה, סיור חדש ישן בחיפה–סיורי טבע במרומי חיפה בכרמל.
פעילות תרבות ותיירות בחיפה-" סיורים עצמאיים לזוגות משפחות וחברים, סיורים מודרכים לזוגות וקבוצות עם המדריך אפי נחמיאס, ביקור במוזיאונים של חיפה ובגלריות : סטודיו גלריה "אנה פורטה", "מדעטק"- מבוא לדרקונים,מוזיאון חיפה לאמנות ברחוב שבתאי צבי,מוזיאון טיקוטין בסיגנון אמנות יפנית,המוזיאון הלאומי ימי של חיפה,מוזיאון הרכבת, מוזיאון הכט אוצרותיו מימי בית שני, הפניקים, הספינה הטרופה ליד חוף דור, ממצאים רבים מכל רחבי הארץ. ביקור בבית האמנים על שם שאאגל שהוקם בשנות החמישים על ידי "אגודת הציירים של חיפה", מוזיאון הרמן שטרוק המתמחה באמנות הדפס מוזיאון מוניו גיטאי ברחוב הנשיא 135 מוצגות במוזיאון מוניו גיטאי תערוכות אדריכליות מהארץ ומהעולם.
סיורי שווקים מומלצים בחיפה- סיור קולינרי היסטורי אדריכלי "בשוק תלפיות בהדר" וטיול הנגר חיפה בשכונת הגנים, "סיורר טעימות בוואדי ניסנאס" ומגיע לעסקי המזון, באסטות, מעדניות ופלאפליות ואדי ניסנאס ולסיום ביקור טיול סיור "בבזאר התורכי" או השוק התורכי בלב העיר התחתית בין רחוב העצמאות לשדרות רחוב יפו ובו מסעדות חיפאיות ייחודיות.