סיור מודרך לאורך רחוב הנביאים בירושלים בין בתי ההדר, בתי החולים והכנסיות.
סיור רומנטי ואדריכלי לאורך רחוב הנביאים והרחובות הקטנים המצטלבים אל הנביאים.
סיור סיפורי אהבה ברחוב הנביאים: נביאים קונסולים אוהבים ערבים מוסלמים נוצרים ויהודים ברחוב הנביאים בירושלים. רחוב הנביאים נמצא במרכז ירושלים ומחבר את חלקיה השונים ממזרח ירושלים לרחוב יפו וקינג ג'ורג', רחוב הנביאים חוצה ומחבר את חלקי ירושלים השונים ובעבר היו לו שמות שונים כמו רחוב הקונסולים או ריבוי בתי החולים המספר את מרכזיות רחוב הנביאים וברחוב בתי החולים היו : בית חולים הגרמני(בעבר ביקור חולים והיום חלק משערי צדק), בית חולים יהודי רוטשליד, בית חולים איטליקי (קצת בקצה) ובית חולים אנגלי, בית החולים לילדים מריאנשטיפט (הנביאים 29) או בשמו "רחוב הקונסולים" עקב ריבוי קונסוליות, "הרחוב האחורי" מחר והיה מאחורי רחוב יפו, "רחוב האצולה" בשל בתי ההדר שהיו פה או "הרחוב הסוציאליסטי" בשל העזרה של בתי החולים לעם היהודי וגם למוסלמים. ברחוב הקונסולים היה גם ביתו של קונסול גרמניה היינריך וולף, שאישתו הייתה יהודית והתבקש לתלות את הדגל הנאצי וסירב, פוטר ומחליפו תלה אך היו אלו אנשי "ברית הבריונים" הרוויזיוניסטית שהורידו את הדגל , ברחוב הנביאים הייתה הקונסוליה האמריקאית, הקונסוליה האוסטרית, הקונסוליה הגרמנית הייתה ברחוב הנביאים 57, הקונסוליה האתיופית ברחוב הנביאים 38-40, הקונסוליה האיטלקית הייתה ברחוב הרב קוק 12 בירושלים מטרים ספורים מרחוב הנביאים וברחוב אתיופיה 2 גבול רחוב הנביאים היו הקונסוליות של ספרד, שבדיה ונורווגיה.
מנזר סן ז'וזף ובית הספר הצרפתי ברחוב הנביאים 66 – מסדר האחיות הצרפתי סן ז'וזף נקרא על שם יוסף הנגר ומטרת המסדר ללמד את תורת הרפואה וטיפול ביתומים גם בירושלים, מנזר סן ז'וזף בנוי בסיגנון ניאו רנסאנסי , במלחמת העצמאות שימש המנזר כבית חולים ומרפאה ובית ספר לאחיות משנת 1961.
הכנסייה האוונגלית -רחוב הנביאים 55 ירושלים– כנסיה אוונגלית בינלאומית שהוקמה על ידי ד"ר אלברט אדוארד תומפסון ופה היה בסיבה של הכנסייה האוונגלית תהיה בית ספר לבנים ומאז קום המדינה לא פעיל.
בית הכמורה הגרמני (בית הפְּרוֹבְּסְט) / בית ספר אורט אולייסקי -רחוב הנביאים 42 ירושלים, מתחם גדול ששימש את ווילהלם השני שבא לבקר בירושלים בשנת 1898 וכאן בפרובסט נפגש הקיסר עם הרצל,בשנת 1903 האדריכל הגרמני פלמר הבן בונה בית מפאר מעין "וילהלמיני-אימפריאלי" והיה למקום המרכזי של הכנסיה הפרוטסטנטית, רונלד סטורס מושל ירושלים גר פה בשנים 1918*1926.
בית תבור -רחוב הנביאים 58 ירושלים
ביתו הפרטי של קונרד שיק האדריכל והארכיאולוג משנת 1889-חוקר גדול של ירושלים ובונה דגול של ירושלים ובכניסה לביתו כתב THABOR כפי שכתוב פרק פ"ט, י"ג): "צפון וימין, אתה בראתם; בספר תהילים, " בית תבור" מזכיר שער מבצר גרמני מימי הביניים בגרמניה, מגדל שמירה קטן אולי בסיגנון בית שני או גרמני מימי הביניים ובעיקר השילוב של בית אמידים ערבי ירושלמי, בכניסה לבית ניתן לראות ממצאים ארכיאולוגיים מארץ ישראל ומראה את אהבתו לישראל וכיום הבית- המכון התאולוגי השוודי. .
שני בתי "מחניים" – מאחורי רחוב הנביאים 59 והנביאים 13.
בית מחניים הראשון או בית נבון ביי או בית פרוטיגר או בית שפיטלר, מחניים בא מספר בראשית- (פרק ל"ב, פסוק ג'): "ויאמר יעקב כאשר ראם מחנה אלהים זה ויקרא שם המקום ההוא מחניים" וממש על הכניסה כתוב ממעל MAHANAIM , בונה הבית היה השוויצרי כריסטיאן פרידריך שפיטלר .
בית מחניים השני– ברחוב הנביאים 13 היום משרדו של שר החינוך והנהלת המשרד.
"בית מחניים השני" נבנה בסיגנון ניאו קלאסיציסטי(סיגנון הקלסיקה של יוון ורומא) והיה לביתו של יוהנס פרוטיגר משנת 1885, אחד הבתים המיוחדים והגדולים שבנה תיאודור זנדל הטמפלרי גרמני.
בית הולמן האנט וד"ר הלנה כגן ברחוב הנביאים 64
בית רב מידות ושתי קומות וחצר ענקית שבנה הולמן האנט צייר אנגלי מאמין בתנ"ך ובירושלים, השנת 1916 גרה כאן רופאת הילדים הלנה כגן מטשקנט ובהמשך היה לה גן ילדים שטיפלה והצילה ילדים רבים ממות , תקופה שעבדה כרופאה בבית חולים רוטשילד , שתי דקות הליכה מבית הולמן האנט.
בית טיכו רח' טיכו-מאחורי רחוב הנביאים 43- אחד בתי ההדר הראשונים שנבנים מחוץ לעיר העתיקה, בבית זה גרו רופא העיניים ד"ר אברהם אלברט טיכה ואישתו אנה טיכה מהדמויות הבולטות באליטה של הירושלמית בתחילת המאה העשים, אך תחילת המבנה ב1864 על ידי נשאשיבי, הגא ראשיד נשאשיבי ואחרי חמש שנים העביר והשכיר למוזס וילהלם שפירא יהודי מומר שהסתבך קשות בזיוף עתיקות ורק בשנת 1924 קונה את הבית דוקטור טיכו עם דודניתו אנה טיכה, "מטירת ראשיד" הפך "לבית טיכה" בירושלים.
בית הרב קוק רח' טיכו, מאחורי הנביאים 39 הרב יוסף רבלין נואם בשבת בבית הכנסת בנחלת שבעה על פיתוח השכונה, בניה לא צפופה ובריאה וכך הלאה- ר' דוד רייז מפולין איש עתיר ממון וחשוך ילדים מאזין ותורם להקמת שכונה מצפון לדרך יפו, "הקמת בית דוד בשנת 1872 ו"בית דוד" הייתה גשר בין נחלת שבעה למאה שערים שתוקם בהמשך, בשנת 1921 הקימו קומה שניה על אחד האגפים וזהו "בית הרב קוק".
בית הבישוף / בית קלק הנביאים 25 ירושלים
בית הבישוף מראה לנו את האדריכלות המיוחדת של רחוב הנביאים-חללים פנימיים, חצרות ירושלמיות ומוצרי אבן מקסימים- בבית הבישוף יש שתי קומות ברחוב הנביאים 25 בירושלים ומי שייסד את המבנה היה "למשכנו של מנהל האגודה הלונדונית להפצת הנצרות בקרב היהודים". המבנה היה בנוסף משכן ייצוגי של מנהל האגודה הלונדונית להפצת נצרות בירושלים. בבית הבישוף הייתה חצר גדולה מוקפת חומה גבוהה ושער כניסה לבית הבישוף, בבית הבישוף היו אורוות סוסים , מקום המתקן כרכרות, ומוצב שמירה על בית הבישוף.
מלון קאמיניץ מאחורי רחוב הנביאים 65 ירושלים