סיורים מודרכים לקבוצות בתל אביב יפו , ירושלים, זכרון יעקב עכו חיפה

יום גיבוש וסיורים מודרכים לקבוצות במדרחוב זיכרון יעקב.

סיור וטיול בחצר וילדר בזכרון יעקב
טיול שבת במדרחוב זכרון יעקב

סיורים טיולים וימי כיף למקומות עבודה, היי טק, תיירים, משפחות, משרדי ממשלה, ימי הולדת, חוגי מטיילים ומשוטטים בזכרון יעקב, זכרון יעקב באנגלית לתיירים ואורחים מחו"ל וחיבור עם קיסריה או חיפה.

סיור מים בזכרון יעקב ליד מגדל המים במתחם אגד הישן ומול בית העלמי , מגדל המים הוקם בשנת1937 והיה מראשוני מגדל המים, בריכת בנימין הקרובה היא ממש הוותיקה בארצנו, האמנית שציירה את הברון והחלוצים היא נאוה אייבל , מבריכת המים של הברון למגדל המים החדש יותר.

איך הכל התחיל בזכרון יעקב? לפני שהגיעו הראשונים המייסדים ממוינשעט ברומניה , היה פה כפר בשמם זמארין מין שיבוש של השם שומרון, המייסדים של זכרון יעקב מגיעים עם האוניה "תטיס" שיצאה מנמל גלאץ ברומניה ב 25/8/1882 ועל התטיס היו 228 אנשים נשים וטף, חלק נשארו בחיפה בעיקר הנשים והילדים והגברים התחילו ליישב את המקום ונפגשו בסופי שבוע.

הסיפור המרתק של הפקיד ונציאני פקידו של הברון מוריס הירש ומרדכי לייב הרשקו לגבי עזיבת המושבה זמארין ומרדכי לייב הרשקו אומר לו : "לא נעזוב את המקום הזה, שכן באנו לארץ אבותינו למטרה קדושה, ואיננו רוצים לחיות במקום אחר בעולם", ואז פונים לברון אדמונד דה רוטשילד וכפי שכתוב בעיתון "המגיד"- נדיב בלתי-ידוע מציל את זכרון יעקב" וכעבור חודשיים נוספה הידיעה- "נפתרה החידה: הנדיב הבלתי ידוע הוא הברון רוטשילד הידוע" וכך נוצר רומן ארוך בין משפחת רוטשילד מ 1883ועד ימינו.

הברון אדמונד דה רוטשילד עזר בכל במיוחד בשרותי החינוך ושרותי הבריאות שניתנו על ידי "הפקידים", שחלקם היו מומחים בתחומם. הפעילות נתנה לתושבי זכרון יעקב ו"מושבות השומרון" על חשבון הברון, היקב הגדול ביותר היה בראשון לציון(נסגר ב 2013) ובזכרון יעקב השני וכיום הוא הגדול ביותר בארץ ישראל, "מגיפת כנמת הפילוקסרה" ופתרון הברון .

בשנת 1900 ניהול המושבה זכרון יעקב עובר לידי פקידי יק"א- (חברת התיישבות יהודית) ובשנת 1901 מקים אהרון אהרונסון עם זליג סוסקין משרד המייעץ לחקלאיים ומשרדיו היו בבית אהרונסון ברחוב המייסדים בזכרון יעקב בכרמל הנמוך.

בשנת 1903 הקימו ויסדו את "הכנסייה הארצישראלית"(כנסים בסיגנון הקונגרס הציוני רק בישראל ומכל רחבי הארץ) במושבה זכרון יעקב וכל ישוב שלח נציג או יותר וכל זאת בניהולו של אחד מבכירי "חובבי ציון" וראשי המנהיגות הציונית, מנחם אוסישקין ולאחר התנגדות "לתוכנית אוגנדה" יושבים הצירים ומקימים את "הסתדרות המורים" ברחוב הנדיב בבית הפקידות.

סיפורי משפחות ראשונות ומייסדות בזכרון יעקב, בין המשפחות הראשונות שעלו וייסדו את זכרון יעקב הייתה משפחת אהרונסון והידועים בששת הילדים היו אהרון אהרונסון ושרה אהרונסון.

סיפורה של מחתרת ניל"י בזכרון יעקב וביתר המושבות ודמויות מרכזיות במחתרת ניל"י- אהרון ושרה אהרונסון, יוסף לישנסקי, אבשלום פיינברג, איתן בלקינד, ליובה שניאורסון, חיים דב בלניקוב, מנשה ברונשטיין, נעמן בלקינד, יצחק הלפרין, נחום וילבושביץ,פרידה לולו בת פקיעין.

סיורים בזכרון יעקב לקבוצות חוגי מטיילים משוטטים- ימי הולדת- קבוצות היי טק- קבוצות מקומות עבודה גופים ומוסדות-תיירים- משפחות וחברים- סיורים מודרכים בזכרון יעקב לתיירים.

ימי גיבוש בזכרון יעקב וטיולים לקבוצות איכות, צוותי היי טק וימי הולדת בכל אתרי זכרון יעקב-טיול בבית הקברות של זכרון יעקב ויש לציין שהנפטרים הראשונים היו בחיפה מאחר ורוב הילדים והנשים היו והמתינו שם ורק כשהברון אדמונד דה רוטשילד בונה צריפים ראשונים החלו לעבור מזמארין ולזמארין לזכרון יעקב,ובו קבור "באוהל" הרב של זכרון יעקב הרב שמחה בונים אוסוביצקי, פה קבורה שרה גיבורת ניל"י, משפחת לנגה(ניטה ומיכאל) ומשפחת ד"ר הלל יפה, משפחת שוורץ, בונשטיין וברונשטיין, משפחות גרף והורנשטיין, גרף וסמסונוב, אהרונסון וברקוביץ', הרשקוביץ ופסקל, או "משה הנגר" מצפת.

סיפור משפחת לנגה באחוזת כרמל: סיפור אהבתם של ניטה ומיכאל לנגה מאנגליה לזכרון יעקב, אביה של ניטה היה הרברט בנטוויץ'(בן דב) המשפטן של משה מונטיפיורי ושל עשירי אנגליה,למעשה "נדלק" על הרעיון הציוני בגלל נסיעותיו הרבות של משה מונטיפיורי שהיה מקורב אליו מאוד, להרברט בנטוויץ' היו 11 ילדים שגדלו באווירה מוזיקלית ותלמה הייתה השנייה, מספר תשע הייתה תלמה ילין(בנטוויץ' לשעבר), בירח הדבש טיילו הזוג לנגה בנופי הכרמל והחליטו להקים את ביתם במושבה זכרון יעקב.

סיפור בית הפקידות של זכרון יעקב: הלב של זכרון יעקב, מפה יוצאים התקציבים, בינוי ניהול יקבי כרמל מזרחי, אגרונומים שעזרות ומייסדים, הלוואה או תשלום חודשי של עשרה פרנק למשפחה.

סיור מודרך בזכרון יעקב לקבוצות וימי הולדת

בשנת 1903 בעת קיום כנס רחב ידיים הקימו את "הסתדרות המורים" , בכנס זה התנגדו "לתוכנית אוגנדה" שהוצגה בקונגרס הציוני השישי בבאזל, בזמן מלחמת העולם הראשונה התורכים הסבו את "בית הפקידות" לבית חולים ולאחר מלחמת העולם הראשונה הוקם בבית הפקידות "ועד זכרון יעקב" ומאוחר יותר בית הספר היסודי של זכרון יעקב, בבנין היום של "בית הפקידות" ולדעתי אחד המבנים היפים בארץ קרוי על שמם של משה ושרה אריזון הסבא וסבתא של תד אריזון(והאבא של שרי אריזון) ממייסדי זכרון יעקב.

בילוי וסיור במדרחוב זכרון יעקב

בבית הפקידות של זכרון יעקב ניתן לראות את מבשרי הציונות, הפוגרומים והסיבות להגירה הגדולה מאירופה. בקומה השניה יניתן לראות הברון אדמונד דה רוטשילד ואת הפקידים שנשלחו מטעמו לנהל את המושבות בארץ ישראל וכמובן את זכרון יעקב.. החלק הנוסף מתאר את הילדים שגדלו כגדולים.

תנועת ניל"י בזכרון יעקב: נצח ישראל לא ישקר שנלקח מספר שמואל א פרק ט"ו, ארגון ני"לי פעל משנת 1915 בהעברת כספים מחו"ל לארץ למען קיומו ובעיר העבר מודיעין לחיל המשלוח המצרי בריטי שישב במצרים ונתן נתונים מדויקים על הצבא התורכי וחשוב הרקע להקמת תנועת ניל"י.

משפחת אהרונסון בזכרון יעקב: משפחת אהרונסון מן המשפחות הראשונות של זיכרון יעקב,אפרים פישל ומלכה אהרונסון ההורים ולהם שישה ילדים: אהרון אהרונסון, שרה אהרונסון, צבי אהרונסון, שמואל (סם) אהרונסון, רבקה אהרונסון ואלכסנדר אהרונסון(היו שתי בנות שמתו בלידתן).

אפרים פישל אהרונסון היה הראשון שהתנתק כנראה ממוסדות הפקידות של הברון והיה לעצמאי,אהרון אהרונסון בנו בכורו היה "איש אשכולות" , אגרונום, ניהל את חוות עתלית ומגלה אם החיטה, מייסד ניל"י.

"פקידות הברון" בזיכרון יעקב: פקידות הברון הם פקידים בוגרי מקווה ישראל או באוניברסיטאות בצרפת שעלו ארצה והיו נאמני הברון לגבי ניהול המושבות בסיגנון דיי מוכר מאפריקה במקור והם היו האורים ותומים בענייני כספים, בניה, חקלאות, תשתיות , רפואה הוראה ועוד.

סיור רופאים ורפואה בזיכרון יעקב: דוקטור הלל יפה "רופא המושבות", חוקר מלריה, מרופאי העיניים הראשונים, נציג חובבי ציון בארץ ישראל, עסקן ציוני חיובי ועזרה לזולת.

ד"ר הלל יפה היה רופא בגדרה, עקרון, רחובות, נס ציונה , טבריה אך המקום שהגיע אל הנחלה היה "זכרון יעקב", ד"ר הלל יפה שילב בין קפואה ופוליטיקה למען הציבור ועזרה מקומית,ד"ר הלל יפה הצליח לעצור מגיה ב1908 של כולירה ומלריה, בשנת 1890 נחנך בית חולים מקומי קטן בזיכרון יעקב היחידי בצפון, 10 מיטות, חדר ניתוחים, מטבח ונוף יפה עם איקליפטוסים גבוהים.

בשנת 1914 הייתה כנס ארצי של רופאי ארץ ישראל למיגור "מחלת הגרענת" בירושלים ודוקטור הלל יפה היה בין היוזמים אך לא יצא לו להופיע, היו שם ד"ר מנחם שטיין מנחם, אברהם טיכו, נפתלי וייץ , דוקטור אברהם אבו שדיד ומשולם ליבונטין, אריה גולברג הרופא, מאיר קרינקין ויהודה לייב פוחובוסקי.

אהרונסון אהרון וד"ר הלל יפה לא הסתדרו, אהרונסון חשב שהלל יפה לא מתחדש במחינה רפואית ונתן את תפקיד בריאות הציבור בירושלים ל ד"ר זאב ברין , הלל יפה נפגע ופנה למנהיגי האומה שיעזרו לו ולא תמיד עזר, כשמחתרת ני"לי נחשפה כתב: הוי לרוצחים קרי־ דם אלה, רוצחי אב בלי רחמים שהעמידו את מושבתם ואת היישוב כולו בסכנה איומה — בגלל האמביציות שלהם. מכון הנועד למדע ולתועלת הצבור הפך לקן מזימות ולריגול"(נלקח מהויקיפדיה).

על שמו של ד"ר הלל יפה ישנו "בית חולים הלל יפה" המתפתח תמיד בחדרה והמושב בית הלל.

דמויות חשובות שהתגוררו והיו בזיכרון יעקב וממשיכיםצחק אהרונוביץ'(אייק), משה איבגי זוכה 3 פרסי אופיר, איתי בחור סופר הכותב היסטורית נאמנה וחוקר זיכרון יעקב, אהרון בן זאב פרופסור מאוניברסיטת חיפה העוסק בחקר הרגשות.

ד"ר חנה וייץ ונפתלי ויץ מהמושבה זכרון יעקב מחלוצי הרופאים בעליה הראשונה והשנייה בזכרון יעקב,זאב יעבץ- רב ומחנך, סופר ואיש חינוך מזיכרון יעקב, פרץ פסקל מחלוצי הפרדסנות בישראל והאיש שהציל מפוגרום את אנשי פתח תקווה בתרפ"א.

האלוף יאיר נווה איש גולני ואיש זכרון יעקב, גיל סמסונוב מהמשפחות המייסדות ובעל משרד תקשורת בכיר -בית משפחתו בלב מדרחוב המייסדים, יואב עומר גולש רוח, פרופסור פרץ לביא חוקר הפתלוגיה של השינה, דן שילון איש התקשורת,טוביה קרופיק מראשוני הקבלנים בזכרון יעקב ובארץ ישראל.

סיור ויום גיבוש לקבוצות חוגים, גרושים גרושות בזכרון יעקב בגבעת זמארין ההיסטורית שם הכל החל ועם טיפול פקידי הברון שהגיעו לטפל במושה, הפכה למושבת הברון זיכרון יעקב על שם אבי הברון, ההתפתחות של זכרון יעקב לגבעות ממול, התפתחות החקלאות ותעשיית היין, התפתחות בתי המושבה זכרון יעקב וסיורים בין החצרות, בית הכנסת המרכזי "אוהל יעקב" וטיול "בגן טיול" הצרפתי על אחוזת לנגה המקסימה ובה שפע סיפורי אהבה וטירה ענקית, שדרת ברושים מללווה לבית דניאל ושדרת דקלי מכוונת לבית לנגה בחצר כרמל ושדרת ארבע העונות שדרת הקזואורינות המובילה לטירה של מיכאל לנגה.

"סיורי סבים וסבתות" בזכרון יעקב בעקבות אתרי התיירות והנוף של זכרון יעקב, סיורי איכות לחוגי מטיילים וחוגי משוטטים בזכרון יעקב, טיולים למשרדי ממשלה וחשכ"ל, סיורים וטיולים למקומות עבודה ושילוב יקבי זכרון יעקב, שילוב רחובות וגני זכרון יעקב, סיורים צוותיים להיי טק בזכרון יעקב.

טיול סיור מודרך למשפחות ובודדים המצטרפים לקבוצה ברחוב המייסדים בזכרון יעקב, במדרחוב הצרפתי.

יום סיור ובילוי במדרחוב של זכרון יעקב, טיול מודרך המושבות היין הוורדים והגנים זכרון יעקב עם מורה דרך ומדריך טיולים המכיר היטב את החצרות והסמטאות, המדרחוב הצרפתי ואחוזת לנגה וסיפורי האהבה הרבים.

בית זאב לופו ניימן במדרחוב זכרון יעקב
בית ברונשטיין ברחוב המייסדים זכרון יעקב
נוף אורבני כפרי ברחוב המייסדים זכרון יעקב

בחצרות של ותיקי ומייסדי זכרון יעקב הקימו פרוייקטים לתפארת
בריכת בנימין במדרחוב המייסדים בזכרון יעקב
בית שטרנברג ברחוב המייסדים זכרון יעקב
מלון הרשקוביץ ההיסטורי בחצר הרשקוביץ בזכרון יעקב
מוזיאון העליה הראשונה בזכרון יעקב
שדרת הסיגלון באחוזת כרמל זכרון יעקב
אחוזת לנגה בזכרון יעקב
סיור לקבוצות בזכרון יעקב
בית האגרונום בוסקילה בזכרון יעקב
טרקטור בריסטול 25 בקואופרטיב זכרון יעקב
בית ניטה בנטוויץ' ומבזכרון יעקב
הספסל של ניטה ומיכאל בנטוויץ' מול בית דניאל
סיפורה של משפחת בנטוויץ' באחוזת לנגה זכרון יעקב
סיפורי אהבה בזיכרון יעקב עם אפי נחמיאס

הנימפאון , המזרקה שתרם הברון רוטשילד למושבה זכרון יעקב

בנק הלוואה וחיסכון שנמכר לבנק לאומי
בית הכנסת "אוהל יעקב" זכרון יעקב
סטודיו מיקה בחצר הרשקוביץ זכרון יעקב
בית שוורץ ברחוב המייסדים בזכרון יעקב
חצר מייסדים של משפחת דור און בזכרון יעקב
משפחת דור און מגדלת ענבים מעל מאה שנים
הרשקו ואמירתו בכניסה לבית העלמין זכרון יעקב
מדרחוב רחוב המייסדים בזכרון יעקב
סיפורה של משפחת אהרונסון
בית אפרים פישל ומחכה אהרונסון ברחוב המייסדים זכרון יעקב
מבט על מדרחוב רחוב המייסדים זכרון יעקב
בחצר בית ברונשטיין בזכרון יעקב
טיולים מודרכים ברחוב הצרפתי בזכרון יעקב
בית המוכתאר הורנשטיין בזכרון יעקב
בית יחזקאל הורנשטיין
מייסדים חלוצים ובונים בזכרון יעקב
בריכת בנימין בגב האחורי
סיור טיול לקבוצות בזכרון יעקב
"הרהט" הקטן במדרחוב הצרפתי בזכרון יעקב
הברון אדמונד דה רוטשילד בזכרון יעקב
ותיקי זכרון יעקב

השאר תגובה

קצת עליי

אפי נחמיאס מורה דרך  ומדריך טיולים משנת 1988החל ממחלקת הנוער של הקק"ל של אותם ימים עם הרבה ציונות עצים מאגרים והדרכות, החברה להגנת הטבע, לימודי ארץ ישראל  ביולוגית כמגמה תיכונית, עשרות ומאות  השתלמויות וקורס מורה דרך של משרד התיירות בוינגייט.

טיולים אחרונים

עקבו אחרינו

סרטון

דילוג לתוכן