סיורים מודרכים לקבוצות בתל אביב יפו , ירושלים, זכרון יעקב עכו חיפה

"סיורים בנווה צדק לקבוצות וימי הולדת".

מדריך טיולים מזמר בנווה צדק.

סיור סיפורי אהבה בנווה צדק

סיורים מודרכים בשכונת נווה צדק של יפו החדשה.

ראינוע עדן בין נווה צדק לאחוזת בית תל אביב
מרכז סוזן דלאל בנווה צדק

סיורים ברחוב זרח ברנט בנווה שלום נווה צדק.

"מושרבייה" בנווה צדק יפו

סיורים בנווה צדק ברחוב כל ישראל חברים וקפה דלל- נכיר את הפטיסרי(הקונדיטוריה ) של המאוד מיוחדת של דלאל ובטח המסעדה עם תפריט ייחודי בקצה רחובכל ישראל חברים פינת שבזי ולצד השני נראה בניה חדשה ורבויה מימה שהיה לפני ובפינת רחוב יחיאלי אחד מבתי הכנסת הוותיקים של נווה צדק "עץ חיים" וכיום המתפללים ברובם מגיעים מאיזורים סמוכים ופחות נווה צדק-עץ חיים למחזיקים בה ותומכיה מאושר.

סיורים בנווה צדק במרכז סוזן דלאל :

סיורים בנווה צדק ברחוב שלוש:

סיורים בנווה צדק ברחוב בנווה צדק:

סיורים בנווה צדק ברחוב פינס:

סיורים בנווה צדק בעקבות אהרון שלוש ושבט משפחת שלוש:

סיורים בעקבות משוררים בנווה צדק ןאמנים:

סיורים בעקבות שמעון ואלעזר רוקח:

סיורים בעקבות שומרים ואני בטחון בתחילתה של נווה צדק:

סיורים בעקבות רופאים ואני רפואה בנווה צדק:

סיורים בנווה צדק בעקבות נשים ואהבות:

מענטשלעך ותריסים בסיגנון חדש וישן בנווה צדק
בית שלוש ביפו נווה צדק
פינס 26 בנין סיגנון אקלקטי
בבית להקת ענבל בסוזן דלאל
בין נווה צדק לאחוזת בית ברחוב פינס
הבית של אורי בנווה צדק
רחוב אמזלג הציורי ובית חיים אמזלג בנווה צדק
סיגנונות בניה וארכיטקטורה בנווה צדק
הכניסה לבית הכנסת שלוש
סמינר לוינסקי הראשון בסוזן דלאל
ראינועדן ברחוב פינס גבול לילינבלום

ראינוע עדן- היכל התרבות הראשון של תל אביב. "ראינוע עדן" הוקם בשנת 1914 בקצה "אחוזת בית" בתל אביב הקטנה(הגבול בין אחוזת בית לנווה צדק הוא רחוב פינס). היזם הראשי הוא משה אבארבנאל איש עתיר ממון מאוקראינה ששולח את את שני בניו ללמוד "בגימנסיה הרצליה". האמא חיה מבקרת את בניה ומבינה שהארץ טובה מאוד לאנשיה ונענית לבעלה משה אבארבנל לעלות לתל אביב.

אבארבנל נדלק על "סינמטוגרף", מכשיר הקרנה באלכסנדריה ועולה איתו לתל אביב.

"ועד תל אביב" דן בנושא התרבות, מבקשים פתרונות לפעילות תרבות, הצעת משה אבארבנל ושותפו מרדכי וייסר להקמת ראינוע. בראינוע שהוקם בשנת 1914, הקרינו אלומת אור שהקרינה סוג של סרט ללא קול.

המורה למוזיקה המפורסם מר מילמן ניגן ברקע בכינור ובתו המוכשרת בפסנתר וליוו את הדמויות המרצדות, פעמים שמנהלי ראינוע עדן ליוו בשירה והדברים השתנו מעת לעת…

ההקרנה הראשונה היתה של "ימי פומפיי האחרונים",
בסרט ימי פומפיי השחקנים רודפים אחרי רכבת באקדחים שלופים ואחד הצופים בקהל התל אביבי שולף את נשקו וכמעט יורה ב "אנשים הרעים"….הכל היה חדש… בתחילת שנות השלושים החלו הקרנות של סרטים ממש(גם תמונה וגם קול). שותף שלישי לפרוייקט הוא עקיבא אריה וייס מייסד "אחוזת בית תל אביב" עקיבא כאיש עסקים בונה את ראינוע עדן ומקים חברה בשם "אורה חדשה" שקנתה סרטים והפיצה אותם.
חשוב לציין שבתחילה היה אולם סגור בשנת 1914 ובשנת 1923 נוסף האולם הפתוח…

הסרט העברי שהוקרן בראינוע עדן היה "עודד הנודד". השם "עדן" ניתן על ידי שמחה בן ציון, אביו של נחום גוטמן.

"ראינוע עדן" היה מעין היכל תרבות, אופרות ישראליות הופיעו כאן, התיאטרון העברי הראשון, ברוך אגדתי יוצא מכאן לעדלאידע בפורים ועוד. המקום שקק חיים למרות התנגדויות השכנים, תכולת המבנה הסגור היה ל 800 צופים והאולם הפתוח היה גדול יותר, אך סמל כזה לא סוגרים…

במלחמת העולם הראשונה ראינוע עדן עבד חלקית ואם עבר באיזור חסן ב"ק שליט יפו דאג "לנקות" את הקופה מכסף… בתחילת 1917 היה גירוש יהודי תל אביב והמקום נסגר עד הגעת הבריטים שמשתמשים בו במשך שנה ומחזירים את המבנה להנהלה והבעלים המקוריים.

"ראינוע עדן" שהופך לקולנוע הראשון של תל אביב פעל עד שנת 1974 עת רוכשת אותו "הנהלת בנק לאומי" ומאז נשאר ערום ועומד ממתין לגאולתו. בניית מלון הבוטיק לפי התוכניות תקועות במגירה מעלת אבק.

שערו בנפשכם, יציאה מראינוע(קולנוע) עדן, האדון קונה שתי כוסות גזוז הקיוסק ממול, ירידה מטה דרך הדיונות לחוף הים של שכונת מעשייה…בילוי נעים! להזמנת סיור בנווה צדק או/ ו "אחוזת בית" , "בתי החלומות" של תל אביב", "טיול עצמאות" בשדרות רוטשילד, סיור אריק איינשטיין ואמני הבימה.

סיורים מודרכים לקבוצות בנווה צדק.

www.efitours.co.il
www.toursguides.com

השאר תגובה

דילוג לתוכן