סיורים מודרכים לקבוצות בתל אביב יפו , ירושלים, זכרון יעקב עכו חיפה

"סיורים במדרחוב המייסדים" זכרון יעקב.

טיולים ימי גיבוש וסיורים מודרכים לקבוצות וימי הולדת ברחבי ואתרי זיכרון יעקב.

סיור סיפורי אהבה בזיכרון יעקב ליום האישה, נשים מייסדות וחלוצות בזיכרון יעקב בעליה הראשונה.

https://www.bizreviews.co.il/provider/nachmias-efi

זיכרון יעקב שלי ומגדל המים הוותיק הזכרון יעקב

טיולים וסיורים מודרכים במדרחוב זכרון יעקב או רחוב המייסדים של זכרון יעקב.

סיור שיתחיל באגד הישן עם אפשרות כניסה לבית העלמין ההיסטורי והיכרות עם דמויות מרכזיות מעולם המייסדים וראשוני זיכרון יעקב.

שער ישי בו ניכנס לרחוב המייסדים, השער בנוי בסיגנון הכפרי של דרום צרפת בו מגדלים גפנים.

בתי מייסדים וחלוצים במדרחוב זיכרון יעקב:סיור בתי מייסדים בין משפחת ברונשטיין ובונשטיין, משפחת שטרנברג ומשפחת וילדר, סיור בעקבות משפחת אהרונסון, שרה אהרונסון, אהרון אהרונסון, רבקה אהרונסו ן,צבי אהרונסון, משפחת שוורץ ברחוב המייסדים ומשפחות גרף הרשקוביץ ולייטנר.

מסעדות ובתי קפה במדרחוב זיכרון יעקב: מסעדת ניל"י הכשרה החלבית , המייסדים 16 כשרה בשרית ברמה גבוהה עם בשרים איכותיים,מסעדת תשבי הכשרה חלבית לארוחות בוקר וארוחות איטלקיות, מסעדה מקסיקנית אתנית מרגשת , מאפיות ופלאפליות.

סיור מודרך בחצרות של זיכרון יעקב:סיור חצרות בעקבות משפחות ראשונות החצרות מאחורי הבית, שימושי החצר אז והיום.

סיור בעקבות הגפנים והיקבים של זיכרון יעקב, כרמל מזרחי ומקור השם, כרמל מזרחי של אז והיום.

סיורים מודרכים הזכרון יעקב עם אפי נחמיאס
מבט על מדרחוב המייסדים_הרחוב הצרפתי בזכרון יעקב
"בית הפקידות" בזיכרון יעקב
בית האגרונום בוסקילה ברחוב הנדיב זכרון יעקב
בית הכנסת "אוהל יעקב" בפינת רחוב הנדיב והמייסדים
"הרהט" (סביל) במדרחוב זיכרון יעקב
"בית זאב לופו ניימן" במדרחוב זיכרון יעקב
"בחצר גרף" במדרחוב זיכרון יעקב
בית סמסונוב במדרחוב זכרון יעקב
בית שכטר וסיורים בזכרון יעקב
בית הלפרין ברחוב המייסדים בזיכרון יעקב
בית אהרונסון מבית אהרון אהרונסון ברחוב המייסדים בזכרון יעקב
בית משפחת שטרנברג ברחוב המייסדים בזכרון יעקב והיום מסעדת "תשבי".
בית משפחת הרשקוביץ ברחוב המייסדים זכרון יעקב
בית משפחת הרב שוורץ בר חיים ברחוב המייסדים זכרון יעקב
"מגדל המים" ובחצרות בזיכרון יעקב
"שער ישי" אל שמו של ישי שיבובסקי ראש המועצה

טיול מקצועי בזיכרון יעקב לקבוצות, גופים, מוסדות, משרדי ממשלה, מתנסים ותיירים, הנאה ביקור ובילוי באתרי זיכרון יעקב וארוחות קולינריות בזיכרון יעקב.




בלב הפרובנס הישראלי בין עמיקם לאביאל בשטח המועצה האזורית אלונה וט"ו באב ויין טוב ונקדיש את מאמר היין למייסד ענף הכרמים והיין בצורה המקצועית בישראל הוא הברון אדמונד דה רוטשילד(היו כרמים ויתור יין אך פחות מיקה בוטיק והברון רוטשילד הביא את ענף היין לרמה בינלאומית גבוהה ביותר)
יש שיגידו שהשימוש בכרמי הגפן להפקת יין החלה בקווקז או בארמניה או בבל(עיראק) או בפרס בעיר שירז(אחד הזנים עד ימינו), הירוגליפים(סימנים גרפיים כמו ציורי חיות)מצריים מתארים את יצור היין במצרים ומסופוטמיה(עיראק ועוד)2500 שנים לפני הספירה והשימוש הכללי החל קרוב ל10.000 שנה אחורה…
האגדה מספרת על שליט פרסי שביקש לאחסן ענבים לימי החורף, הענבים התקלקלו וביקש לסגור את הענבים בחבית וכך להרעיל פושעים ואת שנואי נפשו,נערה שסבלה מבעיות רבות ושהתה בארמון רצתה להתאבד ואכלה מהגפנים הבאושים ובסוף החלימה והבריאה…השליט הבין זאת והחל לייצר יין למען חיזוק חייליו…
היין של פעם היה פחות אלכוהולי ועם הזמן עלה מאחוזים בודדים ל11 עד 15 אחוז אלכוהול וזה קרה כשתבות הגפנים והיין עוברים מאזור אשור לים הכספי ואחר כך ללבנון לנמלי הפניקים, יורדי הים הפניקים הביאו אות היין לאיי יון ולצפון אפריקה ועד לרומא וספרד..בתחילה ערבבו אותו במים ובתהליך ארוך הרומאים משדרגים את תהליך הפקת היין,…דיוניסוס אל היין היווני ובכחוס הרומאי משפיעים על האמנות והאדריכלות של אותם הימים וניתן להבין את חשיבות "אל היין" בפסיפסים.
הרומאים ממשיכים לשדרג את תהליך הפקת היין ואף הוסיפו שכבה עליונה של שמן זית כדי לשמור על מרכיביו וטריותו.
בתהליך כזה ניתן היה לשמור על היין במשך שנה ומעבר לכל היה "חומץ" , לפעמים הוסיפו מלח או ו פלפל.
מי שלא שתה יין איכותי טרי שתה חומץ בן יין שעורבב עם קצת יין ושמו היה "פוסקה" או יין זול שעורבב עם קצת דבש היה שמו "מולסום"..
המוסלמים בתחילת הדרך שתו יין כנהוג במרחב ועם הזמן ראה הנביא מוחמד ששתיית היין מפריעה לתלמידיו להתרכז ואסר השימוש ביין…
בתקופה התנכ"ית היו אלפי גתות בישראל ובתקופת דוד המלך היה שר ממונה ליין וגבית מיסים.
היה יין סדום זול "ויין שורק" איכותי..הכרמים היו מרוחקים מן הישובים וכל תהליך הבציר היה הילולה(הילולים) ובנות ישראל יצאו לרקוד בכרמים כדי למצוא שידוך(אולי ההתחלה של ריקודי עם) ורבן שמעון בן גמליאל אמר: לא היו ימים טובים לישראל כחמישה עשר באב-ט"ו באב המתקרב…חגיגה בכרמים..
בני ישראל משולים לגפן פוריה והזמורות הם תלמידי החכמים..
ביין משתמשים בקידוש לשבת, הבדלה, קידוש חתן וכלה ועוד..
הייתי נותן כבוד רב לברון אדמונד דה רוטשילד בהקמת היקבים הגדולים והמשוכללים שבנה בישראל והמשוכללים יותר מצרפת ובהחלט היו לו רבים וטובים, חשוב לציין שהיו יקבים קטנים משפחתיים באמצע המאה ה19 בעיר העתיקה בירושלים ובירושלים של מחוץ לחומות, במוצא,צפת ועוד אך הכסף והידע שהביא עימו הברון(סטייל בורדו) שינה את עולם היין בישראל ואין ספק שמדינת ישראל היא "אימפריית יין" בזכותו ורבים שהמשיכו אותו וכיום יש יותר מ-350 יקבי בוטיק בישראל ואחד עשר יקבים גדולים שמפיקים 90 אחוז כמעט מייצור היין המקומי כמו כרמל מזרחי, יקבי רמת הגולן, יקבי רקאנטי, יקב טפרברג ויקב הרי גליל, יקבי תבור ויתיר.
יש גם יבוא מצרפת, קליפורניה, אוסטרליה והיום זילנד, צ'ילה ארגנטינה ודרום אפריקה ועוד.. ואין מה ועל מה יש לנו יין נהדר ומהטובים בעולם….

טיול בבית העלמין של ותיקי זכרון יעקבי טיול באחוזת לנגה- טיול בגבעת זמארין זכרון יעקבי טיול בגן טיול הגן הצרפתי זכרון יעקבי טיול בכרמי הגפנים מסביב לזכרון יעקבי טיול במערת מיד זכרון יעקבי טיול במושבת היין זכרון יעקב בעקבות מייסדים-טיול בעקבות פקידי הברון ובית הפקידות- טיול בעקבות שרה גיבורת ניל"י ואבשלום פיינברג- טיול טעימות קולינרי בזכרון יעקב.

השאר תגובה

קצת עליי

אפי נחמיאס מורה דרך  ומדריך טיולים משנת 1988החל ממחלקת הנוער של הקק"ל של אותם ימים עם הרבה ציונות עצים מאגרים והדרכות, החברה להגנת הטבע, לימודי ארץ ישראל  ביולוגית כמגמה תיכונית, עשרות ומאות  השתלמויות וקורס מורה דרך של משרד התיירות בוינגייט.

טיולים אחרונים

עקבו אחרינו

סרטון

דילוג לתוכן