סיורים מודרכים לקבוצות בתל אביב יפו , ירושלים, זכרון יעקב עכו חיפה

"יום גיבוש סיור וטיול בזכרון יעקב בין מגדל המים לבית הפקידות ובין בית הכנסת לשדקת הברושים ואחוזת לנגה".

סיור יום הולדת וטיולים לקבוצות בזכרון יעקב.

טיול בזכרון יעקב באחוזת לנגה(אחוזת כרמל) ומדרחוב זכרון יעקב.

סיורים טיולים ימי גיבוש עם טיולי יום כייף בכרמל הנמוך ובעיר היין החשה בכינוי זכרון יעקב.

מייסדים חלוצים ואוהבים במושבה זכרון יעקב.

ציונות משפחות ומייסדים בזכרון יעקב.

אגודות רבות וקבוצות יהודיות רצו לעלות לארץ ישראל וקבוצה אחת התבלטה ועשתה מעשה והיא "קהילת מועיינשט" העיר של הרב פאליק והחלטה ציונית זו הייתה לפחות שמונה שנים לפני החלטת "חובבי ציון" לעלות לארץ הקודש- ארץ ישראל. תנועת "חיבת ציון" בפולין יצרה את ועידת קטוביץ' המפורסמת וברומניה בפושקאן הייתה ועידה גדולה – האיש החשוב ברומניה היה שמואל פינלס ודאג לתרומות רבות לרעיון הציוני של זכרון יעקב.

"השער העליון" התורכי גורם לקושי רב בעליית הנוער ממויינשעט רומניה אירופה לישראל, ענין הבקשיש נפגע מהחוק החדש וההכבדה התורכית וחוסר השקט כלפי השלטון התורכי ליהודים בישראל.

400 "עמייעגרנטים" מהגרים עולים חדשים מרומניה עלו לזמארין ולג'עוני, הגיעו יחד באוניה תאטיס ,איסוף של 12.000 פרנקים העביר אמיל פרנק לביצוע הקניה של אדמות "זמארין וחאן זחלאן",עוזרו הצמוד היה לואי בראסר הנוצרי, וכן היה צורך להפריש כספים "לבקשיש" התורכי ומתווכים חשובים כמו אברום יוסל ומנדל מורגנשטיין קיבלו כגמולם. בזכרון יעקב היה צורך לתמוך כלכלית במייסדים שהיו צריכים קצבה חודשית של אלפי פרנקים לחודש וכך ששמואל פינלס היה לו קושי בגיוס כספים כל פעם.
אוליבר גולדסמיט וד"ר עימנואל ונציאני פקידו הראשי של הברון הירש הסתובבו בארץ ישראל ובדקות את ההתיישבות מקוב, ככלל הברון הירש איל הון יהודי שהרוויח רבות מסלילת רכבות דאג לפזר את היהודים בעולם וגאג גם לפרנסתם ואילו הברון אדמונד דה רוטשילד ריכז את היהודים, תרם רבות ובככל זאת בארת ישראל מה שהברון הירש אהב יהודים אך לא את ציון.
לזכרון יעקב הגיע עמנואל ונציאני ושוחח עם המתיישבים, פחות התחבר אך בסוף השאיר תרומה של אלפי פרנקים ומרדכי לייב הרשקו אמר לו : "בנו לארץ אבותינו פה נחיה ופה נמות" מה שכתוב בפתח בית הקברות של זכרון יעקב וזו התחלה יפה עם מוסר השכל. הברון אברהם אדמונד בנימין דה רוטשילד– נולד לג'יימס דה רוטשילד ולבטי בעיירה ליד פריז, היה "פחות בנקאי" כמו אחיו אחייניו ומשפחת רוטשילד, רוטשילד פחות היה תקוע בעסקי היום יום ויכול היה לנשום, שני אנשים השפיעו עליו רבות-הרב צדוק הכהן שהיה הרב של פריז וקרל נטר מכי"ח- כל ישראל חברים שהקים עם חבריו אירגון שידאג ליהודים בכל העולם. הברון אדמונד דה רוטשילד שלח אגרונומים למען הקמת יקב מתקדם, זמורות של גפנים המתאימים לארץ ישראל, פיתח את המושבות, מים, דרכים, תזרימי מזומנים, ידע ומה לא…הכל היה בכל ויש לו זכויות רבות וגם פעילויות אגרסיביות בניהול הכללי.
הברון אדמונד דה רוטשילד תרם מעל חמישה מליון לירות סטרלינג ורכש מעל 500.000 דונם אדמות בארץ הקודש בישראל. משפחות מייסדות בזכרון יעקב:
אבדיק ליב, אברמוביץ' יוסף, יוסף אפשטיין, קלמן אהרונסון, אליעזר וילדר, מרדכי בונשטיין, אידלזון מנדל, משה אריזון, גבאי יעקב, גרופר משה יהודה, יוסף גרף, פסח גולדשטיין, אפרים פישל אהרונסון, הרשקוביץ, מתיתיהו תמשיס, אברהם שפירא, שוורץ חיים באער, צוקרמן יחיאל, זלמן סמסונוב, זאב ליפא ניימן בזכרון יעקב.
סיפורי אהבה רבים וטרגדיות בזכרון יעקב בעליה הראשונה והשניה, בתקופת מלחמת העולם הראשון והקמת נילי, אהרון אהרונסון ושרה אהרונסון מנהלים את ניל"י למען הוצאת התורכים מארץ ישראל וכיבוש הארץ על ידי הבריטים. סיפורו המרתק של אלכסנדר אהרונסון ויחסו לפרלה אפלבויים, סיפור מרתק שתחילתו בעת ששרה יצאה "מהקשטוניו" מתקן הכליאה בו עונתה והגעתה הבייתה בדרך זרקו עליה חפצים וקיללו אותה ומה עושה אלכסנדר אהרונסון יסופר בסיורנו.הסודות האהבות התככים והחיי המושבה הקונה זכרון יעקב שיסופרו בחצרות סמטאות ובמדרחוב הצרפתי ושמו רחוב המייסדים של זכרון יעקב.כמו כן ניתן לסייר עם אפי נחמיאס סיור קולינרי וטעימות זכרוני בזכרון יעקב. מרכזי מבקרים ויקבים לקבוצות בזכרון יעקב, בתי קפה ומסעדות בזכרון יעקב, מוזיאונים בזכרון יעקב-מוזיאון העליה הראשונה ומוזיאון שרה אהרונסון.
אתרים לבילוי סיור וטיול בזכרון יעקב-בית הכנסת "אוהל יעקב" , "גבעת זמארין" , "הקשטוניו" וחצר וילדר, "בית משפחת שטרנברג" , בית הקברות ההיסטורי של זכרון יעקב, "מגדל המים" של זכרון יעקב "ומדרחוב זכרון יעקב".

בית משפחת שטרנברג והיום קפה מסעדה תשבי

טיול באתרי זכרון יעקב-טיול במדרחוב זכרון יעקב- טיול בבית העלמין של ותיקי זכרון יעקבי טיול באחוזת לנגה- טיול בגבעת זמארין זכרון יעקבי טיול בגן טיול הגן הצרפתי זכרון יעקבי טיול בכרמי הגפנים מסביב לזכרון יעקבי טיול במערת מיד זכרון יעקבי טיול במושבת היין זכרון יעקב בעקבות מייסדים-טיול בעקבות פקידי הברון ובית הפקידות- טיול בעקבות שרה גיבורת ניל"י ואבשלום פיינברג- טיול טעימות קולינרי בזכרון יעקב.

"מדריך טיולים בזכרון יעקב לגמלאים וחברים".

פינה יומית בארץ ישראל / אביתר ליכטמן

פרויקט אחיי גיבורי התהילה – בעקבות גיבורים לא מוכרים – נר שביעי ושמיני – בין אימפריה למנדט, בין מכבים בעבר למכבים של דורנו לעוברים ולשבים באותו בוקר חורפי של ראש חודש טבת (1917) בדמשק, המראה לא היה חריג מידי. השלטון העותמאני היה רגיל להוציא להורג מתנגדים, עריקים ועוד… אבל הפעם, שני הנרות שאורם כבה שם, היו גיבורי העם היהודי. ראשון היה זה נעמן בלקינד, בן למשפחת בלקינד הידועה, ובן דודו של אבשלום פיינברג. נעמן כמו בן דודו ובני משפחתו, פעל במסגרת מחתרת ניל"י לסילוק העותמאנים מארץ ישראל. ההבנה בקרב חברי המחתרת הייתה שאחרי רצח העם הארמני אותו ביצעו הטורקים, עשויים היהודים להיות הבאים בתור.

על העמוד לידו הוצב יוסף לישנסקי, ממובילי המחתרת. האיש שאמרו עליו שהיה רוכב הסוס הטוב ביותר באיזור. האיש שעבר בין מושבות כפועל וכשומר, וכשלא התקבל לחברות ב"השומר" הקים ארגון שמירה נוסף, לא מוכר כ"כ בשם "המגן". האיש שיצא למסע האחרון של אבשלום פיינברג, וכשאבשלום נרצח ויוסף הגיע לאהרון אהרונסון, הוא קיבל פקודה: אל תספר על מותו של אבשלום, פן המחתרת תמות איתו. ויוסף בגבורה עילאית שתק. שמע חרפתו ועלבונו כשהאשימו אותו שהוא רצח את אבשלום, ולא דיבר. הוא הבין שגורל העם היהודי על הפרק, ולא רק גורלו שלו. שני מכבים שניסו להביא תקומה לעם מול שלטון עריץ וזר, בימים ההם בדור ההוא. אבל זה לא היה האירוע היחיד שהתרחש בראש חודש טבת. 30 שנים לאחר מכן, בעיצומה של המערכה לקראת הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל, מצאו עצמם נערים ותושבי כפר הנוער בן שמן, נצורים בלב אוכלוסיה וכנופיות

לעזרתם יצאה שיירה של אנשי חי"ש ונוטרים, להגיש להם תגבורת, אספקה וסיוע, ולמעשה אוויר לנשימה. כבר לאחר שיצאו מפתח תקווה, לעבר בן שמן, נורתה עליהם אש. אבל המטרה מעל הכל, והם חלפו על פניה תוך שהם משיבים אש מתעלמים מהסכנה. כשהגיעו לכפר בית נבאללה, לא רחוק מרמלה, שוב נורתה עליהם אש, הפעם לא על ידי חברי כנופיות. היו אלו חיילי הלגיון הערבי, יחידה רשמית במסגרת הצבא הבריטי שהמטירו עליהם אש תופת. חלק מהמכוניות הצליחו להמשיך. אך חלק מהשיירה נתקע מאחור. באש התופת שהומטרה עליהם תחילה מרחוק, ולאחר מכן תוך וידוא הריגה של הפצועים, נפלו 13 מאנשי השיירה. בעלי משפחות, לוחמים צעירים שעתידם לפניהם, חלקם בנים יחידים למשפחותיהם, מכבים של הדור הזה, נלחמים מול משטר עריץ ושליחיו, בדרך להביא תקומה לעם היהודי, נלחמים על מדינה שהם יודעים שכנראה לא יזכו לראותה קמה…

קו ישיר מחבר בין שני הסיפורים האלו. דור דור ומכביו, דור דור ולוחמיו ששמים את גופם מקדימה, ואת חשיבותם מאחור, שועטים אלי קרב להביא תשועה לעמם. מי ימלל גבורות ישראל, אותן מי ימנה? הן בכל דור יקום הגיבור גואל העם. בימים ההם בזמן הזה, מכבי מושיע ופודה, ובימינו כל עם ישראל, יתאחד, יקום ויגאל

פרוייקט "אחיי גיבורי התהילה – בעקבות גיבורים לא מוכרים – נר שביעי ושמיני – מוזמנים להעביר

אשמח לעיונכם בשני אתריי www.efitours.co.il www.siyureboutiqe.com

למאמר וסיור בעוטף עזה-
https://www.siyureboutiqe.com/%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%98%D7%A3-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%A2%D7%95%D7%98%D7%A3-%D7%A2%D7%96%D7%94/

השאר תגובה

דילוג לתוכן