"טיול טיולים עם מדריך טיולים בנווה צדק".
"טיול במתחם התחנה" של מנשייה יפו, טיול ברחוב שבזי נווה צדק, טיול בנווה צדק ופארק המסילה, טיול ברחוב שלוש נווה צדק בגן שלוש, חנות שלוש שלושים, בית שלוש, בית כנסת שלוש, מפעל האחים שלוש, גשר שלוש סמטת שלוש בשכונת נווה צדק.
"טיול ברחובות נווה צדק ביפו", טיול היסטורי בנווה צדק מהיציאה מהלומות והתפתחות נווה צדק, טיול בנווה שלום, שכונת אחווה הקטנה ומחנה יוסף.
דמויות מרכזיות בטיול בנווה צדק עם מורה הדרך ומדריך הטיולים אפי נחמיאס, נכיר את אהרון שלוש לצד זרח ברנט, מבין את משמעות קניית האדמות על ידי סגן הקונסול הבריטי היהודי חיים אמזלג, שמעון רוקח היזם החשוב ביותר להקמת נווה צדק.
דמויות חשובות בטיול בנווה צדק: הרב אברהם יצחק הכהן קוק רב העיר יפו והמושבות, יוסף חיים ברנר המשורר סופר ומו מא לאור עיתונים וספרים בבית הפועל הצעיר והיום מוזיאון גוטמן, דוד שמעוני הרוקח שהתפרסם כסופר ספרים, אז"ר -אלכסנדר זיסקינד רבינוביץ' איש רוח הגות והמושבה, דבורה בארון הסופרת, נחום גוטמן המאייר סופר ומצייר לצד אביו שמחה בן ציון מנהל בית הספר לבנות של חובבי ציון בנווה צדק(מרכז סוזן דלל).
שמעתם על פייבל כהן? מזכיר חברת "עזרת ישראל" שנוסדה על ידי שמעון ואלעזר רוקח שדאגו לעניי יפו בתחום הכלכלה והרפואה.
פייבל כהנוב היה מזכיר חברת "עזרת ישראל" שהקימה אף בית חולים קטן לצד הקמת נווה צדק.
"עזרת ישראל" בעזרת פייבל כהנוב קנו עשרים אלף אמנה 2500 פרנק שישולמו תוך שנה(מעין משכנתא).
שכונות סמוכות לנווה צדק של פעם והיום הן מחלק ממתחם נווה צדק- שכונת נווה שלום שהוקמה בשנת 1889 על ידי זרח ברנט, שכונת "אוהל משה" שהוקמה בשנת 1906 על ידי יוצאי צפון אפריקה.
שכונת מחנה יהודה הוקמה בשנת 1896 ומחנה יוסף בשנת 1904 ושתיהן הוקמו על ידי יוצאי תימן.
"שכונת שבזי" היא למעשה הכלאה של שכונות מחנה יוסף ומחנה יהודה בשל הרחוב שחצץ ביניהן.
מי גר בנווה צדק? אחרוני ותיקי נווה צדק(דור חמישי או שישי) עדיין גרים בנווה צדק והם לא רבים אך ניתן לזהות את הבתים האחרונים ברחוב קהילת וולוז'ין הפחות מוכר, לאורך רחוב אחווה פינת רוקח אט אחווה פינת שרעבי .
https://www.bizreviews.co.il/provider/nachmias-efi
תושבים חדשים בנווה צדק שקנו בתי הדר לאחרונה ואחד מהם הוא רומן אברמוביץ' שרכש את מלון ורסאנו תמורת 100 מיליון ש"ח,ישנם מיליארדרים הולכים במכנס קצר ואולי דוברי צרפתית ומלקקי גלידת אניטה ולא נבחין בדמות שונה מהרגיל, רבים מעשירי נווה צדק מעדיפים את הבנייה הנמוכה על פני המגדלים הגבוהים.
"ערב בנווה צדק" – לטייל בין בתי נווה צדק עם הריסת הערב או עם פנסי השכונה ומעט אור היוצא מבתי נווה צדק, גלידה אניטה תנאים לנו את גופנו ביום חם או גלידה גולדה(אותם טעמים), ערב במרכז סוזן דלל נווה צדק בתיאטרון אט בבית הקפה הקרוב או לשבת באמצע הפרדס של מרכז סוזן דלל, ממליץ גם על "פארק המסילה" ובו מקומות לישיבה, מדשאות או לקנות קפה או שתיה קלה הקיוסק של בית השנטי(לשעבר).
מסעדת סוזנה נווה צדק הוא פיתרון קולינרי לסוגים שונים של תפריט יפואי תל אביבי בסיגנונות שונים.
טיול בחנויות נווה צדק– חנויות ברחוב שבזי ואני מכנה את רחוב שבזי הרחוב הסטיילינג והאופנה של נווה צדק.
"שלוש שלושים" חנויות הום סטיילינג שונה מהרגיל,בוטיק עם קטנים ברחוב שבזי כמו נומרו 13 בשבזי 13,"צ'וצ'ה" , החנות בשבזי 25 seti.
טיול(סיור) גרפיטי בנווה צדק, סמטאות ציוריות עם אמנות רחוב וסוגי גרפיטי,אמני גרפיטי בפלורנטין ונווה צדק, סיור גרפיטי לילדים בפלורנטין ונווה צדק.
יום כיף וגיבוש בנווה צדק לאירגונים וצוותים, ימי הולדת וארועים- אטרקציות בנווה צדק לקבוצות-טיול קולינרי בנווה צדק,"דמויות משחקות ומספרות בנווה צדק בצורת משחק בסיסית נעימה ונחמדה, ללא קיצוניות.