סיורים מודרכים לקבוצות בתל אביב יפו , ירושלים, זכרון יעקב עכו חיפה

"סיור מודרך ברחביה" בירושלים לקבוצות וימי הולדת.

"ימי גיבוש צוותיים לקבוצות ואירגונים בירושלים".

"בית החבצלת" בשכונת רחביה ירושלים.
בית דב יוסף ברחוב אלחריזי בשכונת רחבייה ירושלים

"סיור מודרך ברחביה ירושלים"-"טיול אדריכלי בשכונת הגנים רחביה"- "טיולים מודרכים ברחבייה ירושלים"-"מדריך טיולים בשכונת רחביה". סיור מבתי המוסדות הלאומיים והמדינה שבדרך -הגימנסיה העברית רחביה-"בית דב יוסף ברחביה" – בית יצחק בן צבי ורחל ינאית- בית אליעזר ותלמה ילין"בית וילה לאה" ומתחם הטחנה של רחביה.

טיול יומי בשכונת רחביה הירושלמית.

טיולים וסיורים "בשכונת הגנים רחביה" בירושלים לקבוצות וימי הולדת ולקבוצות .סיפורה של "שכונת רחביה" כשכונת גנים שתכנן חמש שכונות ריכארד קאופמן -"קרית משה", "בית וגן", "בית הכרם", "מקור חיים" "ושכונת תלפיות", שכונת רחבייה נבנתה בתחילת שנות העשרים והבתים היו בני קומה אחת ברובם , רוב אנשי השכונה היו משכילים ובעלי מקצועות חופשיים, אנשים מפורסמים מיוצאי שכונת רחבייה היו : ד"ר ארתור רופין, מנחם אוסישקין ופרופסור גרשום שולם.

  1. המוסדות הלאומיים ברחבייה: בנין רב תפארת שנבנה עבור "המוסדות הלאומיים" על רחוב קינג ג'ורג' הבריטי , מתכנן המוסדות הלאומיים היה ריכארד קאופמן שבנה את ששת שכונות הגנים של ירושלים וריכארד קאופמן מתכנן גם את הגימנסיה רחביה 100 מטרים בתוככי השכונה(שם היה אמור להיות מוקם בית הכנסת) בשנת 1929 החלו את בניית "בנין הקק"ל" עם הגעת הלוואה מפיניקס-וינה, ב 1932 בנו את בנין קרן היסוד והוועד הלאומי ובהמשך הוסיפו אגף לסוכנות היהודית.
  2. משכנה של המדינה שבדרך וכאן היו פעילויות רבות במיוחד כשדוד בן גוריון היה יושב ראש הסוכנות.
  3. סיור בגימנסיה העברית ברחבייה- בית ספר בשכונת רחביה על שמו נשיאה השני של מדינת ישראל "יצחק בן צבי", גימנסיה רחביה נוסדה בשנת 1909 בשם "הגימנסיה העברית בירושלים". בין המייסדים היו ד"ר חנה וייץ וד"ר נפתלי וייץ, יהושע ברזילי , אירה יאן המתרגמת של ילקוטי ביאליק(ולא רק), ויצחק בן צבי ואשתו הדגולה רחל ינאית והמטרה החייאת התרבות והשפה העברית.
  4. בתחילתה נדדה בין שלוש נקודות שונות והייתה בעיקר בבתים ונדדה, רבים התנגדו לגימנסיה ואנשי "אליאנס" ניסו לשכנע הורים שלא ישלחו את ילדיהם וכך הדבר לגבי "בית ספר עזרה".- ולקראת מלחמת העולם הראשונה ובתחילתה עברה הגימנסיה "לבית דוידוף בשכונה הבוכרית ורק בשנת 1929 לאחר שגדלה והייתה להצלחה עוברת לשכונת רחבייה הצעירה ותהיה "הגימנסיה רחבייה" קשיים רבים היו במלחמת העולם הראשונה ודוד ילין גם הוא לא עוזר ושלמה שילר המנהל מעביר את בית הספר לאחד מהמבנים של בית ספר "בצלאל" בניהולו של פרופסור בוריס ש"ץ. בין הבוגרים היו -הנשיאים יצחק בן צבי, פרופסור אפרים קציר ורובי ריבלין יבדל לחיים ארוכים- רמטכ"לים ואנשי צבא- רב אלוף יגאל ידין ויאיר שטרן מפקד הלח"י, צפי ספקטור מפקד כ"ג יורדי הסירה, דני מס מפקד הל"ה, יוני נתניהו אחיו של בנימין נתניהו מפקד סיירת מטכ"ל, האלופים עוזי נרקיס רחבעם זאבי , עמוס חורב ומתן וילנאי, ראש המוסד נחום אדמוני וראש השב"כ כרמי גילון. 5. סיור בגן הכוזרי רחביה- לשעבר שדרות יהודה הלוי וריכארד קאופמן מתכנן "שכונת גנים" והגן המרכזי של "רחביה א" והגן חוצה את השכונה מצפון לדרום, עם השנים קוצץ שטחו של הגן אך נשאר יפה. ביקור וסיור בבית יד יצחק בן צבי בשכונת רחביה- מוסד מחקר הפועל מכוח החוק משנת 1969 על שמו של נשיא המדינה השני ומטרתו- חקר תולדות ארץ ישראל, חקר ירושלים, וחקר קהילות ישראל במזרח .
  5. "בית אליעזר ילין ברחביה"- ביתם של אליעזר ותלמה ילין,הבנין תוכנן על ידי הבעלים האדריכל והמהנדס אליעזר ילין וחברו הטוב וילהלם הקר בשנת 1924, בית ילין היה בית תרבות מרכזי וחשוב.
  6. סיור מודרך וטיול במבנה "הטחנה" ברחביה- "הטחנה" פעלה מאמצע המאה ה 19 והפיקה קמח משדות החיטה וכלכלה את הפלגים האורתודוקסים ובעיקר את הרוסים, הטחנה עבדה עד המצאת הקיטור בסוף המאה ה -19
  7. "וילה לאה ברחביה ירושלים" – או בית אבקריוס בשדרות בן מימון 6 בירושלים, "וילה אבקריוס" נבנתה עבור איש העסקים והעורך דין נסיב אבקריוס שעלה ממצרים לירושלים, בסוף שנות ה 20 התאהב אבקריוס נסיב בלאה טננבויים, לאה טננבויים ונסיב אבקריוס התחתנו ב-1930 ועל הבית כתוב באותיות גותיות- "Villa Lea"- מבנה מהודר שנבנה בסיגנון הבינלאומי מאבני גיר אדמדמות על ידי האדריכלים רפאל ודו בן דור., בשנת 1936 הווילה הושכרה לקיסר האתיופי היילה סילאסי.
  8. בית ספר "טרה סנטה" ברחביה– קולג' טרה סנטה בלב העיר מול "ככר צרפת" והיה משכנה של האוניברסיטה העברית והבסיס לספר "מיכאל שלי" של עמוס עוז והיה מבתי הספר הטובים בירושלים.
  9. "מעונות עובדים ב' ברחביה"- בנינים בני שתי קומות להבדיל מכל מבני השכונה בתחילתה שהיו בנויים מקומה אחת בסיגנון הבינלאומי ונועדו להשכרה לעובדים ופועלים בשנת 1933, מעונות כאלו היו גם בתל אביב וחיפה , היוזמה הייתה של ההסתדרות וכמובן הראשונים להיכנס הם סוציאליסטים.
  10. "בית בסן ברחביה"- וילה בסן הייתה בקרן הרחובות אוסישקין ובן מימון בשכונת רחביה, לא שמרו על הבנין היפה והרסו אותו ועליו יבנו בתי הדר ממעל, "וילה בסן" הייתה ממש מול בית ראש הממשלה הישן בו היו גולדה ולוי אשכול(בית ג'ייקובס) ונבנתה עבור מוריס בסן, מהנדס ויבואן של מוצרי חשמל ותוכננה בסיגנון הבינלאומי על ידי האדריכלים המהנדסים והאחים רפאל ודן בן-דור .
  11. סיור בבית ג'ייקובס ברחבייה"- בית אגיון הוא מבנה מפואר ברחוב בן מימון ןשימש את ראשי הממשלות של מדינת ישראל בין השנים 1950-1974 ולאחר מכן עבר לבית אגיון ברחוב בלפור עד ימינו. יוליוס ג'ייקובס היה פקיד מנדטורי בריטי והיה סגן מושל ירושלים וממייסדי התזמורת הפילהרמונית , אישתו נחמה לבית דונדיקוב(מותיקי רחובות), יוליוס ג'ייקובס נהרג בפיצוץ של המלך דוד קינג דייויד.
  12. "סניף בנק לאומי ברחבייה ירושלים"-
סיור בעקבות האמן ברוך יצחקי בשכונת רחבייה ירושלים
אמנות ברחביה ירושלים
נוף אדריכלי אורבני ברחוב אבן עזרא ברחבייה
  1. בית יד הנדיב ברחביה ירושלים- "קרן יד הנדיב" תפקידה ורצונה לתרום לצורכי החברה הישראלית . קרן יד הנדיב מרואה לנכון לתמוך בהתחדשות יהודית בארץ ישראל שהחלהכבר עם תרומת משפחת רוטשילד בסוף המאה ה-19הקרן בסיגנונה החדש קמה ב-1958,"קרן יד הנדיב" פועלת עם ועל ידי חבר נאמנים, בהובלה של בני משפחת רוטשילד וממשיכי הדרך הרוטשילדית.
  2. "בית דב יוסף ברחבייה" ירושלים – בנין שנבנה בסיגנון ספרדי מורי למען דב יוסף ברחוב אלחריזי 22 ברחביה של ירושלים, הבנין תוכנן על ידי מרדכי צייקין האדריכל היהודי הבריטי, הבנין נבנה מבטון לא מטויח וצבעו לבן , דב יוסף אירח את שועי ארץ ישראל היהודים והבריטים, עובדי המוסדות המדינה שבדרך(קק"ל וקרן היסוד, הסוכנות היהודית), דב יוסף היה "שר הצנע" בשנותי הראשונות של המדינה, ובמלחמת העצמאות היה מושל צבאי ואזרחי של ירושלים, לאחר מות אשתו גולדי הופמן בשנת 1975 מוכר דב יוסף את הבית באלחריזי 22 לחיים פז.  3. בית מנחם אוסישקין רחבייה – מנחם אוסישקין עובר "מבית מחניים" בשבטי ישראל 34 לרחבייה החדשה לשכונת גנים פתוחה ומרווחת, בין השנים 1922-1927 שוכר את ביתו מאגודת "האחים"  ברחביה וזכה עוד בחייו בגיל 70 שיקראו לרחוב על שמו-רחוב אוסישקין. 4. בית חבצלת ברחבייה – בית גד פרומקין או "בית החבצלת" ברחוב אבן עזרא 22 פינת רמב"ן 26, בית פרומקין נבנה לשופט בית המשפט העליון היחידי גד פרומקין, כיום משמש כישיבה. 5. סיור בבית פומרנץ רחבייה הירושלמית. 6 . סיור בבית ד"ר ארתור רופין ברחבייה ירושלים. 7. "סיורים בירושלים בשכונת הגנים היפה רחבייה" סיור ברחוב רמב"ן רחביה, טיול ברחוב רמב"ם בירושלים, סיורים לקבוצות ברחוב קק"ל ברחביה בירושלים, "יום גיבוש ברחבייה" לגופים ומוסדות, סיור ברחוב אבן גבירול ברחביה, טיול ברחוב אבן עזרא ברחבייה", סיור ברחוב הציורי של רחבייה- אוסישקין, סיור טיול ברחוב קרן היסוד ברחבייה" מול מוסדות המדינה שבדרך, סיור ברחוב ברטנורא ברחביה, טיולים הבן סרוק, הרצאות ברחוב סעדיה גאון ברחבייה ירושלים.
  3. עוד לקריאה – מאמרים- חומר מקצועי תיירותי עד טיול וסיור www.siyuerboutiqe.com www.efitours.co.il

השאר תגובה

דילוג לתוכן