סיור וטיול מודרך לקבוצות ומשפחות בעיר דוד בתקופת בית ראשון באתרים הנבחרים של עיר דוד.
טיולים לקבוצות וסיורים לחוגים וחברים בעיר דוד–
עיר דוד מוזכרת בתקופת ימי אברהם אבינו, עיר דוד הייתה עיר כנענית מבוצרת וחזקה, מעיין הגיחון הקנה לה המון כוח ועוצמה ולמעשה הוא סוג של סמל של ירושלים הקדומה שבזכות המים הזכים העיר התפתחה..
לפני שלושת אלפים שנים דוד עוזב את חברון, דוד עובר לירושלים ומטרתו הייתה לאחד את עם ישראל סביב עיר אחת. לאחר כיבוש ירושלים מהיבוסים, דוד הופך את "עיר דוד" לירושלים ,את ירושלים לבירת ממלכה קטנה וחזקה. שלמה הבן של דוד ,מקים את בית המקדש על הר המוריה מקום עקדת יצחק הקדוש.
עיר דוד או העופל בגובה של 74, בימי קדם הייתה חשיבות לבניה על מדרון גבוה, מעין מים קרוב, חקלאות הררית, עיר דוד ולפני עיר דוד ירושלים עתיקת יומין ומופיעה בתקופה המצרית בכתבי ה"מארות" במאה ה 18-19 לפני הספירה וסיורנו נדבר על- התיישבות ישראל והתפתחותה, ירושלים בתקופת בית ראשון, עיר דוד בשיבת ציון ובית שני, מצב עיר דוד לאחר חורבן בית שני ועד לחידוש הנוכחות היהודית ועד תקופתינו בימינו אנו
"ארכיאולוגים שחפרו בעיר דוד"-צ'רלס וורן, הרמן גותה וקונרד שיק, פרדריק בליס ןמונגיו פארקר,קתלין קניון(חפרה לפני 67 ואחרי), יגאל שילה, רוני רייך ,אילת מזר ודורון בן עמי. "סיור מודרך בעיר דוד"– מבנה האבן הגדול והיחוס של אילת מזר למקום הימצאו של "ארמון דוד", קרית השלטון של עיר דוד(שטח g) , סיפורה של החומה מימי בית ראשון וגם לפני, "בית אחיאל" שהינו "בית ארבעת המרחבים" מבנה שמספר על בית בתקופתה הישראלית, "החדר השרוף", "בית הבולות", "החלקלקה המדורגת" של עיר דוד "והמצודה הכנענית".
סיורים מודרכים ב"מפעלי המים בעיר דוד" – במעין הגיחון, פיר וורן, הבריכה החצובה ובית המעיין, נקבת השילוח,. בית הכנסת מימי בית שני שזו תגלית מרעישה ומיוחדת והכיתוב באוסטרכון- תֶאודוטוס בן וֶטֶנוס כוהן וראש בית הכנסת, בנו של ראש בית הכנסת, נכדו של ראש בית הכנסת, בנה את בית הכנסת לשם קריאת התורה ולימוד המצוות, ואת האכסניה והחדרים ומתקני המים לשם הארחת הנצרכים מן הניכר, שאותה ייסדו אבותיו והזקנים וסימונִידֶס . הגילויים בחניון גבעתי-"בחניון גבעתי" נחפר שטח של 3,500 מ"ר, נמצא בחלק הצפוני של חניון גבעתי בית פקיד במנהל הביזנטי , בדרום חניון גבעתי ישנו ארמון ממלכי חדייב, בחלק המערבי נמצא- רחוב ביזנטי רחב ידיים של ששה מטרים ושלושים מטרים לאורכו, במרכז נמצאה חווה של בעל אחוזה מהתקופה הרומית."דרך עולי הרגל" בעיר דוד- הדרך הראשית המחודשת או המחלף החשוב של עולי הרגל לירושלים. "דרך עולי הרגל"-הציר הראשי שהוביל לבית המקדש בתקופה בית שני חלק גדול מהדרך כבר נפתח ביוני 2019,ותהיה מהמקומות החמים לביקור בירושלים .חלק חשוב של עיר דוד ותהיה האטרקציה לשנים הבאות.